Arkiva e lajmeve
                   

03.dhjetore 2008

3. dhjetor 2008.

Kryetari i komunes se Medvegjes Sllobodan Drashkoviq dhe keshilletari i larte i USAID-it Art Flanagan ne Medvegje kane bere hapjen e zyres per zhvillim ekonomik. Qellimi i hapjes se kesaj zyre eshte ndihma ne zhvillimin ekonomik te kesaj komune te varfer problemi primar i se ciles eshte leshimi i rinise se kesaj komune.

Komunat e Presheves, Bujanocit dhe Medvegjes ju kane bashkangjitur Programit te USAID-it per zhvillim ekonomik te komunave (MEGA Programi) ne shtatore te ketij viti. Me ndihmen e ketij programi, ne Serbi veq jane te hapura zyre te tilla ne 21 komuna. Duke i falenderuar ketij programi, komunat kane realizuar investime direkte ne nje shume mbi 400 milion euro, e cila ka rezultuar ne hapjen e me teper se 6.000 vende te reja pune.