Arkiva e lajmeve
                   

JABLLANICA PA UJË, CISTERNAT TË PAMJAFTUESHME

22. shtator 2020.

Bujanoc - Banorët e fshatit Jabllanicës po kërkojnë nga komuna e Bujanocit që urgjentisht të zgjidhë problemin e tyre të kahershëm me furnizimin me ujë.

Pasi mbetën pa cisterna uji nga NP "Komunalia" gjatë gjithë javës së kaluar, qytetarët e zemëruar të Jablanicës u përpoqën të flasin me kryetarin Nagip Arifi të hënën në mëngjes, por ai nuk i mori ato, duke u justifikuar me detyrime të tjera.

Në pjesën e fshatit ku nuk ka furnizim me ujë, dhjetë familje jetojnë në pritje të ujit nga NP "Komunalia", dhe cisternat, siç thonë ata, vijnë në mënyrë të parregullt.

"Ata na sollën ujë për dy javë, dhe kohët e fundit vonohen, kështu që kalojnë edhe tre javë, siç ndodhi tani. Ky është një turp i madh dhe është për keqëardhje për fëmijët që jetojnë këtu që nuk kanë ujë në shekullin 21. Njerëzit menaxhojnë siç e dinë ata, ne sjellim ujë me traktorë, blejmë, dhe as nuk kemi rrugë, ne jemi lënë pas dore për vite me radhë ”, thotë një vendas i cili ishte në mesin e përfaqësuesve të fshatit që kërkoi një takim me kryetarin të hënën.

Siç thotë ai, atyre u tha që kryetari është i zënë, kështu që dikush tjetër i priti.

"Ne kemi qarë për vuajtjet tona, kush e di sa herë, e gjithë kjo ka qenë e njohur për një kohë të gjatë," thotë ai.

Drejtori i NP "Komunalia", Rushdi Halili, tha se banorët e Jabllanicës morën ujë për fundjavë, gjë që e konfirmoi bashkëbiseduesi ynë nga fshati, por ai theksoi se uji nga një cisternë ndahet për dy familje, gjë që është e pamjaftueshme.

Për një zgjidhje të përhershme të problemit, pra ndërtimin e rrjetit të furnizimit me ujë, nevojiten 35 milion dinarë, siç tha në vitin 2018 nënkryetari i atëhershëm i komunës, Stojança Arsiq.

Pas pak, Arsiq vlerësoi se ishte një shpenzim shumë i madh, duke marrë parasysh numrin e njerëzve që jetojnë atje.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues