Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
26. mars 2019.

PROGRAMI EXCHANGE 5 – KONKURS PËR PAKOT E NDIHMËS PËR NJËSITË E VETQEVERISJEVE LOKALE NË FUSHËN E MENAXHIMIT TË PRONËSISË (AFATI: 05.04.2019)

Është shpallur konkurs për Pakot e Ndihmës në fushën e menaxhimit me pronën në kuadër të programit Exchange 5, i financuar nga Bashkimi Europian nga fondet IPA 2014, ndërsa realizohet nga Ministria e Administratës Publike dhe Vetqeverisjes Lokale (MAPVL) në bashkëpunim me Ministrinë e Financave...

25. mars 2019.

FTESË PUBLIKE PËR MBËSHTETJEN E VETQEVERISJEVE LOKALE PËR PUNËN NË SHËRBIMET KËSHILLIMIT TË QYTETARË (AFAT:16.04.2019)

Është shpallur Thirrje Publike për Mbështetjen e Vetëqeverisjeve Lokale për ngritjen e shërbimeve të këshillimit për qytetarët. Një fond prej 262.500 dollarësh Qeveria zvicerane, përmes programit zviceran Swiss PRO, do të mbështesë njësitë e vetëqeverisjes lokale (NJVL) për të ngritur shërbime këshillimore për qytetarët që synojnë qasje më të mirë në të drejtat për të paktën 5.000 qytetarë të grupeve të rrezikuara.

25. mars 2019.

KONKURSI PËR BASHKËFINANCIMIN E PËRPILIMIT TË DOKUMENTAVE PLANIFIKUESE

Ministria e Ndërtimtarisë, Komunikacionit dhe Infrastrukturës ka shpallur thirrjen publike për grante nga buxheti i Republikës së Serbisë për bashkëfinancimin e përgatitjes së dokumenteve të planifikimit në vitin 2019.

25. mars 2019.

USHQIMI ORGANIC PËRMES NDIHMËS UJIT TË NXET BURIMOR NË BANJË TË SIJARINËS

Medvegjë - Një ekip studentësh me katër anëtarë nga Medvegja ka zhvilluar një plan biznesi unik për prodhimin e ushqimit organik në serra që do të ujiten gjatë gjithë vitit duke ujitur me ujë të nxehtë burimor dhe ujë shërues nga Banja e Sijarinës...

25. mars 2019.

LUKA NGA BUJANOCI FOLËSI MË I MIRË NË GARËN E MBAJTUR NË VRAJË

Bujanoc – Në “Ditët garuesve të inovatorëve dhe sipërmarrësve të rinj”, të mbajtur në Vrajë, çmimin për prezantuesin dhe folësin më të mirë e ka fituar Luka Mitroviq, nxënësi i shkollës fillore “Branko Radiçeviq” në Bujanoc.

25. mars 2019.

ËSHTË E NEVOJSHME NDIHMA PËR EKIPET MOBILE PËR PËRFSHIRJE SOCIALE TË ROMËVE

Bujanoc - Përmirësimi i komunikimit me komunitetin rom, duke siguruar qëndrueshmëri institucionale dhe financimin e planeve operative për ekipet mobile me të vërtetë nevojë për të rritur përfshirjen sociale të romëve në komunitetet lokale, sipas një takim të mbajtur në mars me ekipe mobile për përfshirjen sociale të romëve nga Vraja, Bujanoci, Leskoci dhe Prokupla.

25. mars 2019.

REGJISTRIMI TESTUES I BANORËVE NË MAUJIN PRILL

Bujanoc, Preshevë - Instituti i Statistikave të Republikës gjatë muajit prill do të zhvillojë një regjistrim testues të popullsisë, amviserive dhe banesav.

22. mars 2019.

MEDVEGJA BËHET ME PARKUN “TRAJNIMI RRUGOR”

Medvegjë – Në kabinetin e ministrit të rinisë dhe sportit, Vanja Udovçiq, është mbajtur takim konstruktiv me përfaqësuesit e komunës së Medvegjës në krye me kryetarin e kësaj komune, Nebojsha Arsiq, ndërsa përveç tyre në takim kanë marrë pjesë edhe sekretari shtetëror Predrag Perunçiq dhe ish vaterpolisti dhe selektori i reprezentacionit të Serbisë, Dejan Udovçiq.

22. mars 2019.

FËMIJËT AKSION PËR NDER TË PYJEVE

Bujanoc - Fëmijët e shkollës fillore "Branko Radiceviq" mbollën pemë në oborrin e shkollës me rastin e Ditës Botërore të Pyjeve dhe ditën e parë të pranverës.

21. mars 2019.

HERONJËT KOMBËTAR BËHEN ME LAPIDAR TEK “KISELA VODË”

Bujanoc – Lapidari i Aleksandar Stankoviq dhe Josif Janjiqit në “Kisela Vodë,” i cili është ndërtuar për të rënit e v. 1943 në atë vend, është rrënuar për dhjetë vjet, por tani nga SUBNOR (Shoqata e Luftëtarëve të Luftës Nacionalçlirimtare) njoftojnë se restaurimi i plotë dhe rregullimi i mjedisit, dhe kjo destinacion mund të jetë edhe një herë një vendet më të preferuara për shëtitje në Bujanoc.

«Претходна страна   Следећа страна»