Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
21. mars 2019.

ËSHTË MBAJTUR TRYEZË E RRUMBULLAKËT “PËR T`U KUPTUAR MË MIRË”

Medvegjë - Në kuadër të projektit "Forcimi i mbrojtjes së pakicave kombëtare në Serbi", financuar nga Programi i Përbashkët i Bashkimit Europian dhe "Objekti Horizontal" i Këshillit të Europës për Ballkanin Perëndimor dhe Turqinë, u zhvillua një tryezë e rrumbullakët në Hotel Gejzer në Banjë të Sijarinës me temë: "Përdorimi zyrtar i gjuhëve dhe shkrimit në njësitë e qeverisjes lokale".

20. mars 2019.

ËSHTË MBAJTUR MBLEDHJA E KUVENDIT KOMUNAL TË MEDVEGJË

Mevegjë – Juristi i diplomuar, Vladica Gjokiq është zgjedhur sekretari i ri i Kuvendit Komunal të Medvegjës, i cili ndër të tjera është harmonizuar edhe Statuti i këtij organi legjislativ me Ligjin për Vetëqeverisje Lokale, ndërsa afati i harmonizimit është fundi i marsit të këtij viti

20. mars 2019.

PUNËTORIA ARSIMORE NË KUADËR TË “DITËVE GARUESE TË INOVATORËVE DHE SIPËRMARRËSVE TË RINJ”

Preshevë, Medvegjë - Me pjesëmarrjen e mbi 150 nxënësve të shkollave fillore dhe të mesme nga territori i Rrethit të Pçinjës, si dhe komunave të Preshevës dhe Medvegjës, në sallën e Qendrës Kulturore Rinore në Vrajë u mbajt një punëtori edukative me të cilën filluan "Ditët e Garuese të Inovatorëve dhe Sipërmarrësve të Rinj".

20. mars 2019.

KAMBERI: KEMI HAPUR 78 VENDE TË REJA TË PUNËS

Bujanoc - Vetëqeverisja lokale në Bujanoc, sipas kryetarit të komunës, Shaip Kamberi, vitin e kaluar ka mundësuar punësimin e 78 personave vetëm përmes financimit të projekteve fillestare në ndërmarrësi.

19. mars 2019.

BUJQIT NË MARS KANË SHKAKTUAR 26 ZJARRE NË TERRITORIN E BUJANOCIT

Bujanoc – Nga fillimi i muajit mars në territorin e komunës së Bujanocit janë regjistruar 26 zjarre në hapësira të hapura, është njoftuar në seancën e Shtabit për Situata të Jashtëzakonshme, ku u diskutua plani operativ për parandalimin dhe mbrojtjen nga zjarri.

18. mars 2019.

PËR KRYETAR TË GJYKATËS TRE KANDIDATË

Bujanoc - Tre kandidatë kanë kandiduar për kryetar të Gjykatës Themelore në Bujanoc – u.d i kryetarit të tanishëm Stanka Krstiq, Svetozar Simiç dhe Drago Stojilkoviç.

18. mars 2019.

BANJA E SIJARINËS DHE MEDVEGJA NË EMISIONIN “PRELO U NASEM SOKAKU”

Medvegjë - Në shfaqjen "Prelo u našem sokaku", zakonet, traditat dhe potencialet turistike të tyre e paraqitën rrethin e Jabllanicës, komuna e Medvegjës. Nëpërmjet revistës familjare të me karakter argëtues dhe muzikor, artistët, sportistët, folklorikët, lahutistët, kuzhinierët, operatorët turistikë dhe shumë të tjerë...

15. mars 2019.

NXËNËSIT E SHKOLLAVE FILLORE TË MEDVEGJËS NË KAMPANJË KUNDËR DROGËS

Medvegjë - Nxënësit e klasës së tetë të shkollës fillore "Jabllanica e Epërme" në Medvegjë organizuan një fushatë kundër drogës dhe barnave të tjera narkotike. Fushata me titull "Bëhu i mençur, zgjedhja është tek ju" përfshiu edukimin e nxënësve për të udhëhequr një jetë të shëndetshme pa drogë, alkool, cigare.

15. mars 2019.

AGIM RASHITI PËRSËRI INSPEKTOR I ARSIMIT

Bujanoc - Pas më shumë se dy vjet pa një inspektor arsimor i cili do të kontrollojë punën e shkollës parashkollore, 11 shkolla fillore dhe 2 të mesme në komunën e Bujanocit, vetëqeverisja lokale e ktheu Agim Rashitin në atë vend.

15. mars 2019.

MAJA DHE MARJANI NGA SËRPSKA KUQA JANË BËRË PËRSËRI ME BINEQ

Bujanoci - Maja (30) dhe Marjani (31) Antiq nga Sërpska Kuqa pranë Bujanocit më 7 mars u bërën me bineqë - një djalë dhe një vajzë, Novaku dhe Neda, dhe kjo nuk do të kishte qenë e pazakontë nëse ata nuk kishin pasur Nikollën dhe Nikodën - binjakët trevjeçar.

«Претходна страна   Следећа страна»