Arkiva e lajmeve
                   

LUKA NGA BUJANOCI FOLËSI MË I MIRË NË GARËN E MBAJTUR NË VRAJË

25. mars 2019.

Bujanoc – Në “Ditët garuesve të inovatorëve dhe sipërmarrësve të rinj”, të mbajtur në Vrajë, çmimin për prezantuesin dhe folësin më të mirë e ka fituar Luka Mitroviq, nxënësi i shkollës fillore “Branko Radiçeviq” në Bujanoc.

Осмаци и ученици првог разреда средњих школа, подељени у петочлане тимове, имали су задатак да осмисле бизнис планове, а затим и презентују своје пословне идеје, са циљем да се подстакне њихова креативност и примена знања из школе, како су рекли организатори.

Luka është një nga dy folësit më të mirë në garën e Shoqatës së Shpikësve të Serbisë, ku morën pjesë më shumë se njëqind nxënës të shkollave fillore dhe të mesme në Rrethin e Pçinjës.

Nxënësit e shkollave fillore dhe nxënësit e klasës së parë, të ndarë në ekipe me pesë anëtarë, kishin për detyrë hartimin e planeve të biznesit dhe pastaj paraqitnin idetë e tyre të biznesit me qëllim të inkurajimit të krijimtarisë së tyre dhe aplikimit të njohurive nga shkolla, siç thanë organizatorët

"Ne nuk morëm një çmim për idenë tonë për zhvillimin e sektorit të IT në Bujanoc, sepse konkurrenca ishte jashtëzakonisht e fortë dhe fituan ekipe me biznes plane më reale. Sidoqoftë, çmimi që kam marrë është një njohje për shkollën dhe unë jam i lumtur për këtë ", thotë Luka.

Ai është një nxënës i shkëlqyeshëm, ai thotë se ai pëlqen të lexojë dhe nuk ka frikë nga paraqitja publike, përkundrazi.

"Kam marrë pjesë në të gjitha ngjarjet shkollore, më pëlqen të tregoj atë që di, dhe kjo garë ishte një mundësi për shokët e mi dhe unë për të treguar se cili është qyteti ynë", na tha ai.

Përndryshe, prodhimi i ushqimit organik, ushqimit të shëndetshëm, i quajtur "Biolada" u shpall ideja më e mirë e biznesit në garë dhe atë e kanë prezantuar nxënësit e shkollës fillore "J.J. Zmaj"nga Vraja.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues