Arkiva e lajmeve
                   

TRAJNIMI 18 ROMËVE PËR KUJDESTARË

28. shkurt 2019.

Bujanoc - Institucioni publik Universiteti Popullor ka nënshkruar dy kontrata bashkëpunimi me shoqatat e romëve nga Vrajska Banja dhe Bujanoci, kështu që 18 nga anëtarët e saj do të fillojnë trajnimin për kujdestarë.

Drejtoresha e NG Gordana Dimitrijeviq specifikon se arsimi për kandidatët nga shoqatat "Ofera" nga Bujanoci dhe "Qendra Kulturore Rome" nga Vranjska Banja do të zgjasë 30 ditë dhe në Banjë të Bujanocit  do të realizohet si pjesë e projektit të quajtur "Stop Punës së Fëmijëve", e cila financohet nga Fondi për Shoqëri të Hapur nga Beogradi.

Burimi: Veçernjë Novosti dhe Trupi Koordinues