Arkiva e lajmeve
                   

ËSHTË SHPALLUR KONKURSI PË NDARJE TË MJETËVE TË PAKTHYESHME KOOPERATIVAVE

28. qershor 2018.

Beogradi - Milan Krkobabic, ministri përgjegjës për zhvillimin rajonal, tha se fermerët dhe kooperantët  mund të aplikojnë për një grant për dhënien e mjetëve të pakthyeshëm nga dje, për të cilën rreth 825 milion dinarë janë ndarë në kuadër të projektit "500 kooperativa në 500 fshatra".

Krkobabiç i tha radio televizionit të Serbisë se fermerët e interesuar mund të aplikojnë për konkursin në 45 ditët e ardhshme dhe se realizimi i programit duhet të fillojë në vjeshtë.

Ai shtoi se është planifikuar që kooperativa do të marrin 60 deri në 70 fshatra këtë vit në Serbi.

"Parimi mbetet i ngjashëm me vitin e kaluar", tha ai, duke shtuar se kooperativat ekzistuese do të marrin deri në 15 milionë dinarë grante ndërsa të rejat deri në 7.5 milion dinarë.

Ai njoftoi se këtë vit do të fillojë formimi i kooperativave komplekse.

"Fondet janë të destinuara për blerjen e kopeve, pajisjeve, teknikave dhe teknologjisë bazë", tha ministri Krkobabiç.

Siç u tha më parë, në programin e Qeverisë së Serbisë, të zbatuar nga kabineti i ministrit përgjegjës për zhvillimin rajonal, në 2018, kooperativat do të marrin 823.515.000 dinarë të pakthyeshme. Kjo është katër herë më shumë se në 2017, kur filloi projekti i ringjalljes së kooperativave në Serbi, i njohur si projekti "500 kooperativa në 500 fshatra".

Që nga mesi i vitit 2017, kur filloi projekti, në Serbi u krijuan më shumë se 240 kooperativa të reja.

Burimi: RTS dhe Trupi koordinues