Arkiva e lajmeve
                   

BUJQIT NGA BUJANOCA MARIN NDIMHË FINANCIARE

25. qershor 2018.

Bujanoc – Këshilli komunal në Bujanoc në mbledhjen e mbajtur të premtën ka miratuar Program mbështetjen bujqëve për vitin 2018, ndërsa ftesa publike për shpërndarjen e  20 milion dinarëve do të shpallet gjatë javës së ardhshme.

Strojanqa Arsiq, zëvendës kryetari i komunës së Bujanocit ka deklaruar se subvencionet individuale këtë vit do të mbulojnë rreth 60 % të shumës të parapara me projekt, për dalim  nga 80% të vitit të kaluar. Sic sqaroi, ky ndryshim do të mundësoj mbështetje më të madhe bujuqëve pa intervenime në buxhetin komunal, që ishte rast vitin e kaluar kur me rebalans u siguruan edhe 9 milion dinar shtesë ashtu që të gjithë ata që konkuruan fituan subvencione.

 “Programi vitin e kaluar në tërësi u realizua po ashtu do të jetë edhe tash- e gjitha do të realizohet deri në fund të vitit, ndërsa bujqit do të marin mjetet me kohë”, tha Arsiqi, duke shtuar se sistemi i ndarjes është plotësisht transparent me  rrespektimin e kushtëve të parapara.

Këshilli komunal e ka miratuar vendimin e  rebalansit të buxhetit për shumën prej 44milion dinar.

 “Rebalans buxheti është kushtëzuar nga shuma  e mjetëve  të bartura nga viti i kaluar, që ka vlerë prej 44 milion dinar. Presim edhe hyrje më të mëdha së pari nga të planifikuarat, në radhë të pare nga taksa që paguajm nga “Elektodistribucioni”, shtoi Arsiqi.

“Pjesa më e madhe e mjetëve  nga buxheti do të shfrytëzohen për përfundimin e projektëve  kapitale sic është ndërtimi i transfer stacionit dhe rrugës Jugokoop-Krshevic, po ashtu do të financohet edhe angazhimi i punëtorëve medicinal në shtëpinë e shëndetit në Bujanoc.Kjo është e domosdoshme për funksionalizimin normal të shtëpisë së shëndetit, sepse ndalesa për punësim ende është në fuqi ndërsa rreth 30 punëtor shëndetësor kanë shkuar. Angazhimi për kohë të caktuar është mundësia dhe zgjidhja e vetme momentale”, tha Arsiq

Burimi: Jugpres dhe Tripi koordinues