Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
28. gusht 2017.

KONKURS MBI NDARJEN E BURSAVE PËR NXËNËSIT E SHKOLLAVE TË MESME NË TERRITORIN E KOMUNAVE PRESHEVË, BUJANOC DHE MEDVEGJË PËR PERIUDHËN E VITIT AKADEMIK 2017/2018

Në bazë të Vendimit të u.d zëvendëses së drejtoreshës së Shërbimit të Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat e Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë 100 nr 67-00-00001/2017-01 të datës 22.08.2017...

28. gusht 2017.

SHANSI I RI PËR USHTARËT PROFESIONAL

Vrajë, Bujanoc – Ministria e Mbrojtjes dhe Ushtria e Serbisë kanë shpallur ftesën e re publike për pranim në shërbimin profesional në kazermën e Vrajës dhe Bujanocit, si edhe në bazën “Jug”.

28. gusht 2017.

NË SHKOLLËN FILLORE “BRANKO RADIÇEVIQ” 125 FATOSA

Bujanoc – 125 nxënës të klasave të parë do të ulen në uleset e shkollës fillore “Branko Radiçeviq” në Bujanoc, si edhe në paralelet territoriale të saj, më 1 shtator 2017, ka deklaruar petagogja e shkollës Natalia Stankoviq.

25. gusht 2017.

BIE PUSHTETI NË PRESHEVË

Preshevë – Dje përshkak të mungesës së kuorumit ka dështuara edhe tentimi i fundit i mbajtjes së seancës së Kuvendit Komunal të Preshevës, me të cilën është zyrtarizuar rënia e pushtetit aktual dhe sjellja e masave të përkohshme në këtë vetqeverisje lokale kryesisht e banuar me shqiptarë.

25. gusht 2017.

UEB FAQJA E RE E KOMUNËS SË BUJANOCIT NË SHËRBIM TË QYTETARËVE, POR EDHE MË TEJ VETËM NË GJUHËN SHQIPE

Bujanoc – Për qëllim të rritjes së transparencës, shërbimit më të lehtë dhe të shpejtë për qytetarët, si edhe informimit të tyre më efikas dhe të shpejtë, komuna e Bujanocit ka filluar përpilimin e ueb faqës së re, më modern dhe më të sofistifikuar.

25. gusht 2017.

NË MEDVEGJË 10 MILIONË PËR INKURAJIMIN E BUJQËSISË

Medvegjë – Në sallën e KK të Medvegjës janë ndarë mjetë të dedikuara për inkurajimin e bujqësisë dhe zhvillimit rural të komunës së Medvegjës. Me buxhetin e vitit 2017, për bujqësi janë ndarë mjete me vlerë prej 10 milionë dinarëve.

24. gusht 2017.

SHKOLLAT NË SERBI, MË 1 SHTATOR SJELLIN DITARET ELEKTRIKË

Beograd – Shkollat në Serbi, më 1 shtator, vendosin ditarët elektronik përmes të cilët mund të mbahet evidencë rreth nxënësve. Kur ky pilot program të jetësohet,  ditarët e letrave do të shkojnë në histori.

24. gusht 2017.

“YOMCO” KA BLERË BUJTINËN E “ZAVARIVAÇ” NË PRESHEVË

Preshevë – Kompania “Jumko Trade” ka marrë në qira bujtinën në Preshevë, në pronësi të “Zavarivaçit” në Vrajë, i cili është në falimentim.

18. gusht 2017.

KWRBOBABIQ: NW RRETHIN E PÇINJWS MW SW SHUMTI FSHATRA TW ZBRAZWTA

Bujanoc, Beograd – Milan Kwrbobabiq, ministri pa portofol i ngarkuar pwr zhvillim rajonal dhe koordinim tw punwve tw kompanive publike, nw deklaratwn pwr TV Pink ka theskuar se shumw fshtatra nw Serbi kanw mbetur tw zbrazwta, posaçwrisht nw Rrethin e Pçinjws dhe ka shtuar se nw vendin tonw ka 630.000 amviseri familjare dhe bujqwore tw cilat jetojnw dhe punojnw 1,4 milionw njerwz.

18. gusht 2017.

MURTAJW E PESHQWVE NW MORAVWN E JUGUT

Bujanoc, Vrajw – Pwrshkak tw murtajws sw madhe, nw Moravwn e Jugut nga Bujanoci deri nw Vlladiçin Han dje kanw dalw pwrmbi ujw peshqwt e tw bardhw.

«Претходна страна   Следећа страна»