Arkiva e lajmeve
                   

STRANGERS FROM SOUTH: XHAZI, GJUHA TË CILIN TË GJITHË E KUPTOJNË

29. gusht 2017.

Bujanoci – Për katër vite në festivalin e “Nishvillit” prezentimi i bendit “Strangers from South” nga Bujanoci, i cili këtë vit ka pasur një shfaqje nga gjithë ato shfaqje tjera. Përmbajtja muzikore “Strangers from South” është bërë në bazë të projektit “Xhazi – shprehje multikulturore”, i cili ka realizuar nga Fondacioni Nishvill. Gjatë formimit të bendit është bërë fuzioni me orkestrën e teatrit amator në Bujanoc:

„Misioni i bendit është që të tregojmë që përmbërja multietnike në këto hapësira mund të rimëkëmbet dhe funskionoj, sepse e gjitha i bashkon dashuria ndaj muzikës”, tha basisti Gjorgje Stojilkoviq, anëtari më vjetër i përbërjes „Strangers from South“.

Përveç Stojilkoviq, anëtari „Strangers from South“ janë Millosh Stojmenov, sintizajzer, Senidor Ismaili, bateri, Nikolla Zdrakovi, gitarë dhe vokal, Angjella Dukadinoviq, Jovana Manisijeviq, Enise Imeri dhe Qëndresa Rexhepi. Pas puzës në bend është kthyer Sllagjan Stajiq, i cili gjithashtu i bie gitarës. Këtë përbërje e udhëheq profesori i muzikës Vitomir Janjiq.

Burimi: Vranjske dhe Trupi Koordinues