Arkiva e lajmeve
                   

EMIGRANTËT NË TRAJNIME PËR ZDRUKTHTARË

30. tetor 2017.

Preshevë, Bujanoc – Në Qendrën për Pranim në Preshevë sot fillon trajnimi i grupit të emigrantëve për zanatin e zdrukthtarisë.

Gordana Dimitrijeviq, drejtoreshë e Universitetit Kombëtar në Vranjë, thotë se projekti është realizuar në bazë të kontratës e cila është nënshkruar në mes të këtij institucioni publik dhe selisë së Care në Beograd, e cila është partnere e organizatës joqeveritare Nexus.

„Qëllimi i projektit dhe trajnimit është ofrimi i ndihmës për emigrantët dhe refugjatët në aspektin e arrijtes së arsimimit joformal dhe marrjes së çertifikatave të akredituara, me të cilat do të përmirësohet pozita tyre dhe i ofrohet mundësia për gjetjen e punës në fushën e përpunimit të drurit”, tha Dimitrijeviq.

Trajnimi organizohet në punëtorinë të cilën për këtë projekt e kanë përgaditur përfaqësuesit e Care-sit në Beograd.

Burimi: Vranjske dhe Trupi Koordinues