Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
26. shtator 2016.

MINISTRIA E EKONOMISË DËRGON 80 MILION NË KOMUNAT E PAZHVILLUARA

Beograd – Ministria e Ekonomisë ka marrë vendi, pas ftesës publike të realizuar, që me 80 milionë dinarë të përkrah 40 vetqeverisjet lokale në realizimin e projekteve infrastrukturore për avansimin e zonave industriale dhe biznesore, inkubatorëve dhe klasterëve, rigjenerimin lokacioneve braunfild, si edhe zhvillimin e infrastrukturës komunale dhe rrugore.

26. shtator 2016.

ZGJIDHJA E UJËSJELLSIT NË LECË

Medvegjë – Në Lecë është mbajtur takimi i përfaqësuesve të Bashkësisë Lokale të këtij fshati me kryetarin e komunës së Medvegjës, Nebojsha Arsiq dhe përfaqësuesve të NP “Obnova” dhe “Direksionit për Urbanizën” në Medvegjë në lidhje me zgjidhjen e problemit për ujësjellin në Lecë.

26. shtator 2016.

KLUBI SUPERSTE ËSHTË HAPUR – PARAQITUNI!

Programi i donacionit e realizon Erste Banka në bashkëpunim me Fondacionin Dokukino edhe në këtë vit do të përkrah projektet më të mira nga personat e moshës prej 16 deri 35 vjeçare, ndërsa afati për paraqitje është i hapur deri më 14 tetor!

13. shtator 2016.

BAJRAMI ËSHTË FESTUAR EDHE NË QENDRËN E PËRKOHSHME PËR REGJISTRIMIN DHE PRANIMIN E EMIGRANTËVE NË PRESHEVË

Shumë sirian të cilët përshkak luftës kanë lëshuar shtëpitë e tyre, e kanë festuar Bajramin në Preshevë, në qendrën për pranim të emigrantëve.

13. shtator 2016.

„ME TAMARËN NË AKSION“ EDHE NË RRETHIN E PÇINJËS DHE JABLLANICËS

Emisioni „Me Tamarën në aksion“ në sezonën e re do të ndihmoj dhe çatinë në kokë e sigurojn për familjet më të rrezikura sociale në jug të Serbisë. I tërë sezoni i ri do të inçizohet në Rrethin e Nishit, Jabllanicës, Pçinjës, Topllicës dhe Pirotit, ndërsa emitimi i sezonit të parë është caktuar për 30 shtator.

12. shtator 2016.

URIMI I STANKOVIQIT PËR KURBAN BAJRAM

Beograd – Zoran Stankoviq, kryetar i Trupit Koordinues, të gjithëve besimtarëve të fesë islame ua uron Kurban Bajramin, me dëshirë që ta kalojnë në paqë, dashuri, harmoni dhe që kjo festë t`ju sjellë lumturi dhe gëzim familjar.

6. shtator 2016.

KA FILLUAR ASISTENCA MEDICINALE NË RRETHIN E PÇINJËS

Preshevë – Në tetë ditët e ardhshme, ekipet medicinale të Ushtrisë së Serbisë dhe Gardës Nacionale të Ohajos, do t`i ndihmojnë banorëve lokal në vendet larg Vrajës, Bujanocit dhe Medvegjës. Në tetë lokacione mjekët e drejtimeve të ndryshëm do të kontrollojnë falas banorët.

5. shtator 2016.

KONKURS MBI NDARJEN E BURSAVE PËR NXËNËSIT E SHKOLLAVE TË MESME NË TERRITORIN E KOMUNAVE PRESHEVË, BUJANOC DHE MEDVEGJË PËR PERIUDHËN E VITIT AKADEMIK 2016/2017

Në bazë të Vendimit të u.d zëvendëses së drejtoreshës së Shërbimit të Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat e Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë 100 nr 670-00-00002/2016-01 të datës 31.08.2016.  Shërbimi i Trupit Koordinues shpallë

5. shtator 2016.

FTESË PËR MEDIA - 06.09.2016

Ju ftojmë që të martën më 6 shtator, në ora 11, në Shkollën Fillore “9 Maji” në Leran të komunës së Preshevës, ta përcjellni fillimin e “Angazhimit të përbashkët medicinal” të ekipeve të Ushtrisë së Serbisë, mjekëve nga Akademia Ushtarko-Medicinale dhe Garda Nacionale e Ohajos. 
2. shtator 2016.

ANALIZA E PJESËMARRJES SË QYTETARËVE NË MARRJEN E VENDIMEVE NË PRESHEVË, BUJANOC DHE MEDVEGJË

Preshevë, Bujanoc, Medvegjë – Qendra për Zgjedhje të Lira dhe Demokraci – CeSID (Beograd), GO-JA (Medvegjë), International Human Center (Preshevë) dhe Qendra Civile për Resurs (Bujanoc), sëbashku realizojnë projektin “Përkrahja e demokratizimit në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë”, nën patronazhin e Unionit Europian, ndërsa në kuadër të Programit EIDHR. Qëllimi i projektit është forcimi i demokratizimit dhe përfshirjes së grupeve të cenuara në proceset e marrjes së vendimeve politike dhe vendimeve tjera nga jeta publike në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.

«Претходна страна   Следећа страна»