Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
25. tetor 2016.

PËR AFTËSIM JASHTË VENDIT: EDUKATORËT, MËSUESIT, ARSIMTARËT, PEDAGOGËT DHE PSIKOLOGËT E SHKOLLAVE

Preshevë, Bujanoc, Medvegjë – Për aftësim jashtë vendit në të ardhmen do të mund të shkojnë edukatorët e çerdheve, si dhe mësuesit, arsimtarët, pedagogët dhe psikologët e shkollës. Është e mjaftueshme që institucionet arsimore në të cilat punojnë të përgadisin paraqitjet e konkursit për programin UE Erazmus Plus.

25. tetor 2016.

KONKURSI PËR PËRKRAHJE FALAS NJËVJETORE PËR SHOQATAT

Qendra Grantit për konsulltime shoqërore fton organizatat e shoqërisë civile që të konkurojnë për përkrahjen një vjetore falas në zhvillimin dhe grumbullimin e mjeteve. Në kuadër të misionit të tij social, Granted shpallë ftesën publike me emrin Dita mirë për grant, në bazë të cilit tre organizata të zgjedhura të shoqërisë civile në periudhë prej një viti do të fitojnë përkrahjen falas profesionale për zhvillimin organizativ dhe grumbullimin individual të mjeteve.

25. tetor 2016.

NË RRETHIN E PÇINJËS NUK KA SËMUNDJE TË “GJUHËS SË KALTËR”

Bujanoc – “Në territorin e Rrethit të Pçinjës nuk ka sëmundje të gjuhës së kaltërt e cila i rrezikon delet, dhitë dhe gjedhet, ndërsa kryesisht i transformojnë mushkonjat”, tha Miodrag Millkoviq, drejtori i Stacionit Veterinarik në Bujanoc, në të cilën kompetencë përveç komunës së Bujanocit përfshihet edhe komuna e Preshevës.

24. tetor 2016.

NË MEDVEGJË ËSHTË MBAJTUR MBLEDHJA E KUVENDIT KOMUNAL

Medvegjë – Në Medvegjë është mbajtur seanca e nëntë e Kuvendit Komunal, ndërsa në rend të ditës ishin dy pika, prej të cilave njëra është marrja e Vendimit mbi ndryshimet dhe plotësimin e Vendimeve mbi buxhetin të komunës së Medvegjës për vitin 2016.

24. tetor 2016.

NË SHTËPINË E SHËNDETIT NË BUJANOC KANË ARRITUR 1.100 VAKSINA.

ujanoc – “Të gjithë qytetarëve të cilët dëshirojnë që me kohë të arrijnë imunitet në virusin e gripit sezonal mund të vaksinohen në Shtëpinë e Shëndetit në Bujanoc”, tha dr Llepa Jovanoviq, drejtoresha e këtij institucioni shëndetësor.

24. tetor 2016.

KONKURSI PËR PJESËMARRJEN E TË RINJËVE NË PROGRAMIN E PRAKTIKËS

Shkolla e Hapur e Beogradit (BOSH) fton të rinjët nga territori i Serbisë që të paraqiten për pjesëmarrje në programin e praktikës kualitative të punës, të cilën BOSH-i e realizon në partneritet me Odën Ekonomike të Serbisë, përmes përkrahjes së Ministrisë së Rinisë dhe Sporit, Solidar Suisse – Zyra në Beograd...

21. tetor 2016.

VAZHDIMI I NDIHMËS PËR „SIMPO“

Vrajë – Objektet e prodhimit të “Simpo”-os në Vrajë dhe Bujanoc i ka vizituar Millutin Trivunac, sekretari shtetëror në Ministrinë e Ekonomisë, Dragan Ugriçiq, ndihmësi i ministrit në këtë ministri, Sllagjana Vackoviq, drejtoreshë e Fondit për Zhvillim të Serbisë dhe Dejan Vukotiq, drejtori i Agjensionit për Sigurimin e Financimit të Eksportit.  

21. tetor 2016.

NË VRAJË JANË NDARË MIRËNJOHJET ME RASTIN E ANGAZHIMIT TË PËRBASHKËT MEDICINAL

Vrajë – Janë ndarë mirënjohje për përkrahjen dhe ndihmën në realizimin e angazhimit të përbashkët medicinal të ekipeve të Ministrisë së Mbrojtjes, Ushtrisë së Serbisë dhe Gardës Nacionale të Ohajos në territorin e Rrethit të Pçinjës, i cili aktivitet u mbajt në sallën e Shtëpisë së Ushtrisë në Vrajë.

21. tetor 2016.

SHKA “SOKO”: ÇEKIA NË MES TË UKRAHINËS

Bujanoc – Ka qenë e paralajmruar se në fund të nëntorit do të qëndrojnë në Ukrainë, njëzet anëtarë të SHKA “Soko” nga Bujanocit, 2 nëntor të këtij vit do të udhëtojnë për në Çeki.

21. tetor 2016.

MË SHUMË INVESTIME NË RINGJALLJEN E LOKALITETIT TË NJOHUR HISTORIC QYTETI I PERANDORIT

Leskoc, Medvegjë – Kryetari i Leskocit Goran Cvetanoviq, kryeshefi i Rrethit të Jabllanicës, Bozhidar Stojilkoviq, kryetarët e komunave Medvegjë, Bojnik, Vllasotincë, dhe zëdhënsi i kryetarit të Lebanit, kanë marrë pjesë në takimin e punës në të cilin është biseduar rreth planeve për investimet e përbashkëta në ringjalljen e lokalitetit të njohur historik Qyteti i Perandorit, në afërsi të Lebanit.

«Претходна страна   Следећа страна»