Arkiva e lajmeve
                   

KANË FILLUAR ME PUNËN “LAJMET E BUJANOCIT”

28. gusht 2015.

 

Bujanoc – nga 3 gushti qytetartë e Bujanocit dhe të rrethit munden të lexojnë rreth ngjarjeve dhe problemeve në vendin e tyre në portalin e pare informative në gjuhën serbe.

Kryeredaktori dhe përgjegjësi Nikola Llaziq një kohë të gjatë ka qenë edhe kryeredaktor i “Vranjske” dhe njëri nga gazetarët serbë më të ndërtuar, thotë që dëshira e “lajmet e Bujanocit” të përgjigjen në gjashtë pyetjet e gazetaris e jo ti kënaqë pushtetartë.   

 “Qëllimi jonë është që në mënyr të drejtë të i informojmë Bujanocasit se çka po ndodh në qytetin e tyre. Ata zakonisht informohen nga mediat nacionale nga Beogradi, Prishtina ose Vranja. Ato lajme shpesh herë nuk janë të vërteta edhe kryesisht shkruhet për gjëra të këqija” ka thënë Llaziqi.

Aj shton që “lajmet e Bujanocit” nuk do ti ikin të shkrujanë edhe për tema të ndërlikuara si dhe informimi nuk do të jetë i bazuar vetëm në politik, nacionalitet apo relegjion.

 “Nuk ekziston gazetari multietnike, vetëm se gazetari të mire apo të keqe. Qëndrimi i “Lajmit të Bujanocit” është që ti informoj qytetarët sakt dhe në koh” ka thënë Llaziqi.

Puna e këtij portali i cili vetëfinansohet do të jetë në nivel ditor.