Arkiva e lajmeve
                   

BISEDIMET RRETH ZHVILLIMIT TË BAJËS SË SIJARINËS

28. gusht 2015.

Medvegjë- Kryetari i Trupit koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Zoran Stankovic dje ka biseduar me kryetarin e Organëve të përkohshëm të komunës së Bujanocit, Nebojsha Arsicin rreth zvillimit të potencijalit ekonomiko-turistik të komunës së Medvegjës duke përfshirë edhe Bajën e Sijarinës.

Stankovici tha se ky organ shtetëror kërkoi nga Organet të përkohshëm të komunës së Medvegjës të i  paraqesin propozimet konkrete mbi atë se cka duhet të bëhet në atë komunë.

“Deri më sot nuk kemi mar asnjë shkres, apo asnjë ide.Organit të përkohshëm ja kemi tërhequr vëmendjen që ata duhet të kenë propozime konkrete që së bashku me organet shtetërore  kompetente  do të tentojmë ti realizojmë ato që janë të nevojshme për ta”, tha Stankovici

 

Stankovic deklaroi se është biseduar reth asfaltimit të rrugës deri te kalimi Mucibab në vijën administrative me Kosovën dhe Metohin i cili është bërë shumë frekuentues. Me përfaqësuesit e Organëve të përkohshëm  Stankovici ka biseduar edhe rreth problemit të paraqitjes së studentëve  të vitit të pare të paraleles së ndarë të fakultetit të Ekonomisë dhe Drejtësisë në Medvegjë, duke shtuar që studentët të cilët fillojnë të studjojnë në Medvegjë duhet që edhe aty ti përfundojn studimet.

Stankovici i cili  e vizitoi Bajën e Sijarinës, tha se qëllimi i kësaj  vizite ëstë që të shihet se cka është e nevojshme  ashtu që të gjitha kapacitetet  e këtij vendi  ti kthejmë në funksion pas dëmtimëve të vitit të kaluar nga vërshimet dhe rrëshqitjet

Burimi: Tanjug dhe Trupi koordinues