Arkiva e lajmeve
                   

STANKOVIQI THËRRET NË POLITIK PËR SERIOZITET DHE PËRGJEGJËSI

31. gusht 2015.

Beograd -   Kryetari i Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë Zoran Stankoviq ka deklaruar që bisedimet mes Prishtinës dhe Beogradit në Bruksel nuk nënkuptojnë bisedimet për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë dhe ka ftuar liderët shqiptar të këtyre tri komunave në “seriozitt dhe përgjegjësi politike”

“Ata munden të japin qëndrimin e vet, por ajo nuk do të jetë pjesë e bisedimeve as aktivitet për formimin e bashkësive Shqiptare në komuat në Sërbi”ka thënë Stankoviqi

Stankoviqi ka shtuar se Trupi koordinues prit “një doze të seriozitetit dhe përgjegjësis në politik” nga ana e liderve shqiptarë në jug të Sërbisë, rreth iniciativës të kryetarit të Këshillit kombëtar Shqiptarë Jonuz Musliut për deklarimin e autonomis në këto tri komuna.

“Vështir e kamë ta komentojë iniciativën që nëvete nuk përmban aktivitet të cilën do të ketë përmisim në jetën e njerëzve në komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë. Trupi koordinues në krye të cilit jamë, pret nga liderët Shqiptarë në jug të Sërbisë një doze të seriozitet dhe përgjegjsisë politike lidhje me këtë pyetje”, ka thënë Stankoviqi.

Iniciativa e Musliut që të caktohet seanca e Kuvendit të këshilltarve Shqiptar nga këto tri komuna, në të cilën në mes tjerash, është biseduar rreth shpalljes së autonomis për ata janë përmbajtur me deklaratat e veta gati të gjithë liderët politik Shqiptar në jug të Sërbisë

Burimi:FoNet, Veçernje novosti, Akter dhe Trupi koordinues