Arkiva e lajmeve
                   

ËSHTË NDARË NDIHMË PËR MIGRANTËT NË PRESHEVË

31. gusht 2015.

Preshevë – Qendra e Romëve për demokraci, një numër i Vranjanëve dhe ndërrmarjeve të cilët i ka mbështetur Qendra e Romëve për demokraci të fillojnë biznesin e tyre, kanë mledhur ndihma dhe i’u kanë dërguar migrantëve në Preshevë. 

Fondi i Femrave ka siguruar 149.000 dinarë për blerjen e pampers peleneve, ushqim dhe kozmetikë për foshnje, nga të cilat vullnetarët e Qendrës së Romëve për demokraci kanë bërë 50 paketime,kurse nga donacioni e qytetarëve është mbledhur graderob për fëmij dhe gra,veshmbathje, batania…

Ndihmat të cilat janë mbledhur ka zgjatë një muaj, kurse dje janë dërguar në Preshevë.

“Përshtypja ynë është shumë e keqe. Njerzit presin një të nesërme më të mire me foshnje në krah, foshnjet po flejnë nëpër karrika pranë kafiterive… tek prindirt shihet një shpresë, për një të neserme më të mirë. Qëllimi është për të mbrri në Gjermani, Holand, Suedi”, thotë Ivana Stoshiq nga kjo organizatë. Sipas fjalëve të tyre, Kryqit të kuq i mungon ushqim për fëmij dhe pelena.  

„Наставићемо да прикупљамо помоћ за бебе и хигијенске пакете за жене. Ту постоји страховит дефицит и идеја је да за месец дана поново прикупимо нове количине. Пошто долази зима, неопходна је и јесења гардероба, поготово за децу, јер путују без игде ичега“, рекла је Стошић.

“Vazhdojmë të mbledhim ndihmë për femij dhe paketime të higienës për grate. Aty ekziston deficit i frikshëm dhe ideja është që për një muaj të mbledhim prap sasi të re, për shkak që po vjen dimri, e patjetersueshme është edhe veshmbathja e vjeshtës, kryesisht për fëmijët sepse po udhtojn pa asgje në vete”, ka thënë Stoshiq.

Burimi: Jugmedia dhe Trupi koordinues