Arkiva e lajmeve
                   

PJESMARRJE E MADHE NË BANJËN E SIJARINËS

31. gusht 2015.

Medvegjë – Banja e Sijarinës e cila është rreth dhjetë kilometra larg Medvegjës, feston një ndër vitet më të suksesshme. Ujë i shëndetshëm, burim ujit të nxehtë dhe çmime të lira, si dhe aksioni i Ministris tregtis dhe turizmit janë arsyjet e vizitës së mirë. 

Në rrafshin e malit Goljak është parajsë për syt, shpirtin dhe trupin. Ashtu e përshkruajnë banjën e Sijarinës vizitortë që me kënaqësi i kthehen  dhe i gëzohen përfitimeve. Kush nuk ngutet është vështir që këtë verë mundet të gjejë vend nën burimin e ujrave të nxehta, ilaçë natyror kundër stresit.

Dita nëpër bazene kushton 160 dinarë, kurse për fëmijë është përgjysmë më pak.

Edhe në spitalin special “Gejzer” me 277 krevate ndërrohen vizitorët. Për momentin është e mbushur 75 përqind. Vizitorë që kanë ardhur nga gjitha vendet e Sërbisë, dhe theksojnë se janë të kënaqur me çmimet, shërbimin dhe është më e thjesht banja e Sijarinës që të përshtatet në çdo aspekt.

Në bllokum medicinal ku janë të mbushura gjitha vendet, ku zbatohet terapija me elektricitet, kineze dhe terapija me baltë, si dhe hidromasazha.

Aty janë edhe vizitorët me kupona nga Ministria e trektis dhe turizmit.

Pansion i plotë me gjitha terapit në spitalin special “Gejzer”, kushton 2.800 dinarë ku deri tash janë rezervuar 310 krevate.

 “Kjo do të jetë e mrekullueshme edhe per neve sepse ne punojmë me treg”, thotë drejtori i spitalit Special “Gejzer” Millorad Shteroviq.

Banim privat në banjë të Sijarinës në dispozicion janë 750 krevat për të cilët paguhet prej 400 deri 800 dinarë.

“ Ky vit ka qenë i mjaftushëm. Të gjitha vendet janë të mbushura edhe pse sezona është para fundit” thotë Dushko Nikoliq, pronar i akomodimeve private.

 “Në banjë të Sijarinës për vikende vine prej dy  mi deri në tre mi njerëz” thotë Dragan Deniq nga Organizata turistike Medvegja.

Male perandore, ajri i pastërt, staza të rregulluara edhe 20 burime të shëndosha. Ujëra termo minerale, ku është temperature 73 gradë,  ndikon në Jabllanicë. Kjo fotografi shumë shpejt mundë të ndryshoj sepse është fakulteti i minierave - gjeologjisë nga Beogradi që tash me e ka bërë projektin për ngrohje qëndrore.

Burimi: RTS dhe Trupi Koordinues