Arkiva e lajmeve
                   

AIDA QOROVIQ NË TRIBUNËN PËRFUNDIMTARE PËR DREJTAT E PAKICAVE NË BUJANOC DHE NË PRESHEVË

30. maj 2014.

Seria tribuna për problemet e gravë në jug të Sërbisë vazhdon me 30.05.2014 me mbajtjen e tri tribunave për drejtat e grave në orët e edukatës qytetare në Shkollën e mesme „Sveti Sava“  në Bujanoc dhe Gjimnazi „Skenderbeu“ në Preshevë, me mësimin e Aida Qoroviq, deputete popullore, aktiviste për drejtat e njeriut dhe ish koordinatorja e organizatës joqeveritare In nga Novi Pazari. Tribunat do të mbahen në kuadër me aktivitet përfunditmare të projektit „Më barazo“, qëllimi i së cilës është përparimi dhe vedisimi i qytetarve në kuptimin e rrespektit kundër pakicave.    

Tribunat e përmendura do të mbahen në terminat n'vijim.

-          prej 9.40 deri 10.25 ora në Gjimnazin „Skenderbeu“ në Preshevë;

-          prej 12.15 deri 13.00 ora në Gjimnazin „Sezai Suroi“ në Bujanoc;

-          prej 14.45 dero 15.30 ora në Shkollën e mesme „Sveti Sava“ në Bujanoc.

Më shumë se dy dekada është e angazhuar Aide Qoroviq lidhur me mbrojtejn e te drejtave të njeriut, aktiviti lidhur me drejtat e grave dhe barazingjinore në atë kanë vend të veçantë.

Seria tribuna për grupet e pakicave dhe të drejtat e tyre në Sërbi realizohen në kuadër të projektit „Më barazo“. Në kuadër të projektit një vitë më parë, për tribunën për drejtat e njeriut  janë realizuar aktivitet në vijim: fushata „Mi Tu“ (Ne Aty) e cila ka përfshirë aktivitete të ndryshme, filma dhe shfaqe ku publiku ka numruar më shumë se 8.000 qytetarë, edukimi i të rinjëve për vepritari aktive nëpërmjet gazetarisë dhe aktivizmit,  si dhe nëpërmjet ekipeve profesional lokale dhe regjionale nga institucionet dhe organizatat të cilat merren me pakicat. Projekti „Më barazo“ e realizon Generatori nga Vranja kurse e finanson Delagacioni i Bashkimit Europjan në Sërbi, në kuadër të projektit EIDHR dhe komunave ku projekti realizohet.   

Burimi:NVO Generator, Jugmedia dhe Trupi Koordinues