Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
17. prill 2014.

„CHRIS“ EDHE NË BUJANOC

Rrjeti i Këshillit për të Drejtat e Njeriut në Serbi „Chris“, ka nisur në Bujanoc projektin „Tri A“, me të cilin qytetarëve të Bujanocit dhe rrethinës do të i’u ofrohet ndihma juridike falas.

17. prill 2014.

KRYETARI I TRUPIT KOORDINUES URON PASHKËT

Zoran Stankoviq, kryetar i Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, ka uruar të gjithë besimtarët të cilët festojn Pashkët me dëshirën që të festojnë me familjet dhe të afërmit në paqe, shëndet, mirëkuptim dhe rrespekt të ndërsjell.

16. prill 2014.

TË RINJT E PROGRAMIT TË YOUTHBUILT-IT KANË SHËNUAR DITËN NDËRKOMBËTARE E ROMËVE

Preshevë, Bujanoc – Me rastin e shënimit të Ditës Ndërkombëtare të Romëve, të rinjët të cilët janë të kyçur në programin e YouthBuilt, në bashkëpunim me Zyrën për Rinj nga Presheva, në  Shtëpinë e Kulturës në Preshevë, kanë organizuar ekspozitën e fotografive dhe veshjeve tradicionale të romëve.

16. prill 2014.

ËSHTË ARRITUR BASHKËPUNIMI NË MES QENDRËS PËR ZHVILLIM TË RRETHIT TË JABLLANICËS DHE PÇINJËS DHE MINISTRISË SË BUJQËSISË

Leskoc – Për qëllim të forcimit të aktiviteteve ekonomike të rrethit të Jabllanicës dhe Pçinjës, përfaqësuesit e Qendrës për Zhvillim të Rrethit të Jabllanicës dhe Pçinjës në takimin e mbajtur më herët janë marrë vesh rreth bashkëpunimit të ardhshëm me Ministrinë e Bujqësisë.

16. prill 2014.

PËR 13 PROJEKTE AFËR 47 MIJË DOLLARË

Novi Pazar – Incijantivat qytetare kanë nënshkruar kontratë rreth ndihmës finansiare dhe teknike me organizatat e shoqërisë civile nga Sanxhaku dhe jugu i Serbisë për realizimin e projekteve të përfaqësimit publik.

15. prill 2014.

TURNEU I FESTIVALIT "ZONA E LIRË" NË 40 QYTETE TË SERBISË

Beograd – Festivali i filmit „Zona e lirë“ fillon turneun e tij të nëntë në të cilën gjat muajve  prill, maj dhe qershor do të vizitoj më shumë se 40 qytete të Serbisë. Qyteti i parë është Leskoci, ndërsa stacione të turnesë përveç qyteteve dhe komunave tjera do të jenë edhe Vranja si dhe komuna e Bujanocit dhe Preshevës.  

14. prill 2014.

MAGJIA E „DITËVE TË VJETRA“

Pronarët e podrumeve të verës, agronomët Lubisha Stoshiq nga Rakovci dhe Dushan Janjiq nga Leskoci, i kanë emëruar podrumet e tyre  sipas tregimit të njohur të Bora Stankoviqit „Ditët e vjetra”.

11. prill 2014.

NË JUG TË SERBISË ENDE KA SHUMË MINA

Bujanoc - Në Bujnanoc, nën organizimin e Trupit Koordinues i Qeverisë së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë dhe Qendrës për Deminim, është mbajtur prezentimi i problemit lidhur me minat dhe mjetet tjera shpërthyese vdekjeprurëse.

10. prill 2014.

MENTORIM PËR MENAXHIM MË TË MIRË TË NDËRMARRJEVE TË VOGLA DHE TË MESME DHE SIPËRMARRËSVE

Agjensioni Nacional për Zhvillim Rajonal i ftonë ndërmarrjet e vogla dhe të mesme dhe sipërmarrësit që të paraqiten për përkrahjen falas në formën e mentorimit, që nënkupton mbështetjen e plotë të ndërmarrjeve të cilat gjenden në fazën kyçe të zhvillimit...

9. prill 2014.

NË BUJANOC ËSHTË SHËNUAR DITA E STUDENTËVE

Bujanoc – Dita e Studentëve në Bujanoc është shënuar me shpërndarjen e 863 bursave komunale stundentëve nga kjo komunë dhe për këtë qëllim nga buxheti komunal janë ndarë dhjetë milion dinarë.

«Претходна страна   Следећа страна»