Arkiva e lajmeve
                   

FILLON NDËRTIMI I MINI HE “PRVONEK”

17. gusht 2011.

Vrajë - Në lumin e Banjshticës, jo larg nga Banja e Vrajës, gjegjësiht në sistemin e akumulimit të ujit për furnizimin e Vrajës dhe Bujanocit, do të fillojë ndërtimi i mini-elektranës “Prvonek”. Hidroelektrana “Prvonek” do të jetë e para në sistem nga 18 mini -elektranat të Elektroekonomisë së Sërbisë të cilat do të jen të ndërtuara vitëve të ardhshme nga  mjetet e Bankës Evropiane dhe Elektroekonomisë të Sërbisë.

Në ndërtimin e dy agregatëve me nga 100 dhe 800 kilovat do të investohet 1.4 milion euro, ka deklaruar Elektroekonomia e Sërbisë. Kur të përfundojnë punimet në shtator rreth ndërtimit, ajo për një vitë do të prodhojë prej 2,5 deri 3 milion kilovat për orë, çka do të jetë e mjaftueshme për nevojat e 250 deri 500 familjeve.

Elektroekonomia e Sërbisë ka vendosur që prodhimin dhe montimin e mjetëve ne HE “Prvonek” tia besojë ATB-së “Sever” nga Subotica dhe kompanisë Slovene „Andina Hydropower Engineering”. EES-së ka komunikuar që punimet në  mini HE “Prvonek” duhet të purfundojnë deri në fund të shtatorit të këtij viti.