Arkiva e lajmeve
                   

NË BUJANOC, PROFESORËT SERB MËSOJNË GJUHËN SHQIPE

19. gusht 2011.

Problemi i profesorëve të gjuhës sërbe egziston në Jug të Sërbisë, ku janë të nevojshëm muaj që të plotësohet një vend pune.

Ministria e arsimit ka deklaruar se nuk ka qenë i njohur për ta egzistimi i problemit me kuadrot në shkollat ku fëmijët mësojnë në gjuhën e pakicave dhe kanë shtuar se Qendra nacionale për punësim, e cila e ka evidencën e  rreth numrit të përgjithshëm të arsimtarëve të  pa punëve dhe profesorëve të gjuhës sërbe, mundë të ofrojë përgjigje më të mirë në këtët pytje. Kur është fjala për arsimimin e lartë të pregaditjes profesionale, në evidencën e QNP-së gjinden 63 arsimtar të gjuhës sërbe, sikurse edhe 643 profesora të gjuhës sërbe (arsimimit të lartë të pregaditjes profesionale)

“ Ne tash kemi mjaft arsimtar, edhe pse ata janë nga Vraja a jo nga Bujanoci. Nuk është edhe aq problemi i mungesës së kuadrove, për aq  me ligjin e ri, ata duhet ta dinë edhe gjuhën sërbe dhe gjuhën e mjedisit ku ligjërojnë. Tre arsimtarët tonë i kanë dhënë provimet dhe mendoj se nuk do të ketë probleme” thotë Ilmi Ibrahimi, drejtor i gjimnazit dhe shkollimit të mesëm profesional. “Sezai Surroi” në Bujanoc.