Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
14. maj 2010.

05.14.2010.

SË BASHKU T’I ZGJIMIN PROBLEMET NË ARSIM Bujanoc, Preshevë – Pas vizitës së parë në komunën e Bujanocit dhe Preshevës, ambasadori i Republikës së Shqipërisë në Serbi Shpëtim Qaushi ka shprehur gatishmërinë që ,,shteti i tijë t’i ndihmojë Qeverisë së Serbisë në zgjidhjen e problemeve në arsim’’.

12. maj 2010.

12.5.2010

Përfaqësuesit e pakicës shqipëtare të Sebisë jugore mbështesin procedurën hetimore  të ndjekjes penale kundër krimeve të luftës Vranjë, Bujanoc, Preshevë – ,,Aksionin të cilin e ka ndërmarrë Prokuroria për krime të luftës në lidhje me varresat masive të Shqipëtarëve në rrethin e Rashkës, është lajmi më i mirë që e kemi ndëgjuar në këto vitet e fundit’’ ka thënë Skënder Destani, kryetarë i Unionin Demokratik të Luginës nga Presheva.

5. maj 2010.

05.05.2010.

Unioni Europian nga programi i sajë për mbështetjen  e pushteteve lokale dhe sipërmarrjeve komunale do të finansoj me 14 milionë euro ndërtimin e sistemit të ujësjellësit të përbashkët për regjionin më të gjerë të rrethinës së Vranjës nga akumulacioni ,,Crvonek’’ i Vranjska Banjës. Kështuqë, përpos qytetit të Vranjës me rrethinë, ujë të pijshëm do të sigurojë Vranjska Banja, Bujanoci dhe Presheva. Suma e përgjithshme e këtijë projekti do të kushtojë 34 milionë. Qeveria e Republikës së Serbisë së bashku me pushtetet lokale të Vrenjës, Bujanocit dhe Preshevës do të sigurojë 20 milonë euro.

4. maj 2010.

2010-05-04

Këtë vitë 40 qytetarë nga Presheva, Bujanoci dhe Medvegja u kanë dërguar ankesa shërbimit profesional të Ombudspersonit republikan për punën e joprofesionale të punëtorëve të pushtetit lokal dhe vetëqeverisjes lokale. Mbrojtësi republikan i qytetarëve Sasha Jankoviq tha se, për këtë numër të vogël ankesash në Sebinë jugore është informimi jo i mjaftueshëm i qytetarëve dhe largësia nga institucionet republikane, e jo arsyeja që nuk kanë probleme, dhe se për ate është e patjetërsueshme promovimi i kontakteve me qytetarë.

«Претходна страна