Arkiva e lajmeve
                   

AKADEMI SOLEMNE ME RASTIN E 50 VJETORIT TË FAKULTETIT JURIDIK TË NISHIT

19. maj 2010.

Me rastin e 50 vjetorit të ekzistimin dhe punën e fakultetit Juridik të Nishit, më 18.05.2010 në amfiteatrin është mbajtur akademi solemne. Në këtë manifestim kanë marrë pjesë përfaqësuesit e shumë fakulteteve dhe univerziteteve si nga vendi poashtu edhe nga jashtë, institucione gjyqësore, përfaqësues të pushteteve lokale si dhe shumë miqë të fakultetit Juridik dhe admirues të drejtësisë.

Akademinë e shpalli të hapur prof. dr Predrag Dimitrijeviq, dekan i fakultetit Juridik i cili mysafirëve u uroi mirësesrdhje. Në emër të rektoretit, të pranishmit i përshëndeti prof. dr Vesna Lopiçiq, prorektor e Univerzitetit në Nish.

Duke theksuar rëndësinë dhe mundimet që Univerziteti i Nishit ka bërë për Republikën e Serbisë për hapjen e paraleleve të sajë në Medvegjë, kryetari i Trupit i Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, ministri Milan Markoviq fakultetit Juridik ua uroi përvjetorin e egzistimit. Të prenishmëve ju drejtua edhe kryetari i qytetit të Nishit, magjistri Milosh Simonoviq.

Dekani i fakultetit Juridik në Nish prof. dr Predrag Dimitrijeviq, në lidhje me 50 vjetorin e punës së fakultetit u dhuroi mirënjohje studentëve të dalluar për vitin shkollorë 2009/2010 si dhe shokëve shumëvjeqarë të fakutetit.