Arkiva e lajmeve
                   

TREGU NË KMETOVC I BASHKON SERBËT DHE SHQIPTARËT

17. dhjetor 2019.

Bujanoc, Kmetovc - Më shumë se një vit më parë, banorët e fshatit të anamoravës Kmetovc, u pajisën me një treg të rregulluar bukur, ku ata do të shesin produktet e tyre, ndërsa këtë më herët e kishin bërë përgjatë autostradës Gjilan – Bujanoc.

Ky është një nga tregjet e pakta rurale që vepron në rajonin e Gjilanit dhe ka si synim serbët dhe shqiptarët.

"Doli që çdo cent i investuar në ndërtimin e këtij tregu ishte i justifikuar," tha përfaqësuesi i fshatit Zoran Naskoviq.

Banorët e këtij fshati njihen gjerësisht për prodhimin e lakrës, patateve, preshit dhe perime të tjera.

Çmimet janë të ngjashme me vitin e kaluar, vetëm qepët janë gjysma më të lira, thonë prodhuesit, bujqësia e të cilëve është burimi i vetëm i të ardhurave.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues