Arkiva e lajmeve
                   

SHTËPIA MEDIATIKE U HAP NË VRANJË

16. dhjetor 2019.

Shtëpia e Parë mediatike në Serbi u hap në Vranjë si rezultat i përpjekjeve të përbashkëta të Ekipit të Zhvillimit dhe Integrimit dhe Iniciativës Qytetare. Vendi mediatik do të jetë një vend për të gjitha organizatat dhe shoqatat që nuk kanë hapësirë në këtë qytet për të mbajtur forume, tryeza të rrumbullakëta dhe ngjarjeve të tjera të jetës së lirë shoqërore.

Në prani të përfaqësuesve të mediave, sektorit civil dhe qytetarëve, kjo hapësirë u promovua në një vend ku të gjithë ata që janë të interesuar të forcojnë tre liritë në të cilat mbështetet shoqëria civile, të cilat përfshijnë lirinë e tubimit, lirinë e organizimit dhe lirinë e shprehjes.

U theksua se Vranjës i mungon saktësisht vendi ku do të zhvilloheshin aktivitete të ndryshme të shoqërisë civile dhe mediave, si dhe qytetarëve.

Para ceremonisë së hapjes është mbajtur  një tribune "Tri Liritë",nga Mihajllo Stojkoviq nga Ekipi i Zhvillimit dhe Integrimit dhe Vukashin Obradoviq si dhe Pavlle Grboviq nga  Iniciativa Qytetare.

Shtëpia mediatike ndodhet në ambientet në pronësi të Ekipit të Zhvillimit dhe Integrimit, i cili është themeluesi i Info Vranjske, Brigada e 8-të Nr. 3 dhe për momentin do të funksionojë sipas nevojës, me qëllim të kthimit aktivitetet e saj në ato të përditshme.

Shtëpia mediatike u hap si pjesë e projektit PressShelters, i cili është financuar nga Ambasada gjermane në Serbi.

Burimi: Info Vranjske, FoNet, Veçernje Novosti dhe Trupi Koordinues