Arkiva e lajmeve
                   

NGA PRESHEVA NE SURDULICE :SHQIPTARI NE TERENET SERBE

18. maj 2018.

Presheve-Ilasa Zylfiu eshte shqiptari i pare nga Presheva i cili e vazhdoi traditen e cila u thye rreth tri dekada me pare dhe kaloi ne futbollin profesional serb.

Hyrja ne zhveshtoren e  „Radnika“nga  Surdulica per Zylfiun ishte sikur hyrja ne nje bote tjeter.Edhe pse u rrit ne Serbi,shkoi tre muaj ne kurs te gjuhes serbe perderi sa luajti per te rinjte.Ne zhveshtore mori nje vend prane kapitenit Vladan Pavlovic, I lindur ne Surdulice I cili per kolegun e tij tha se ne fillim ishte I heshtur dhe shume pak fliste.”Menjehere e kemi mirepritur sepse nuk e shikojme kush nga ka ardhur.Pas treningut te gjihte kemi shkuar ne nje kafiteri.Poashtu kemi ne ekipe edhe pjestare te tjere tehuaj te cilet e zotronje mire gjuhen serbe,dhe te gjithe ne jemi nje familje”theksoi Pavloviq ,I cili ka per detyre kryesore te ndihmoje te rinjte te pershtaten ne ekip.

Per largimin nga Presheva ,Zylfiu thote se ishte moment I rendesishem per familjen e tij.  „Prinderit me jane perkrahur dhe jane te kenaqur me mua.Babai eshte prane meje ne cdo loje ,vjen perhere.Perkrahje me kane dhene  edhe shoket“, tha Zylfiu dhe shtoi se shoket kur eshte nisur per ne Surdulice e kane percjellur me fjalet  “Mire eshte,vetem vazhdo perpara”.

Burimi: BBS ne gjuhen serbe dhe Trupi koordinues