Arkiva e lajmeve
                   

FESTIVALI I I LAHUTES NË MEDVEGJË

16. maj 2018.

Меdvegje - Ne Medvegje u mbajt festivali i lahutes se Serbise  i 26 me rradhe ,ne te cilin moren pjese me shume se 50 njohes te ketij instrumenti te vjeter.Festivali i lahutes eshte manifestim tradicional ,ndersa ne kete vit nikoqir ishte Milan Tokovic.

Njeri nga pjesemarresit ,Ognjen Andriq 19 vjecare,lahutare nga Kragujevci theksoi se lahutat shlyejne kufinjte ndermjet te kaluares dhe te ardhmes,ndermjet te rinjeve dhe te moshuarve,si   dhe keto takime jane mundesi e mire qe te mbahet tradita.

Nebojsha Arsiq ,kryetare I komunes se Medvegjes theksoi se ky eshte rast e mire qe musafiret te njihen edhe me bukurite natyrore te Medvegjes,por edhe qe te kendohet ne natyre.

Si kujtimi me I mire,festivali do ti mbetet fituesit te sivjetshem,Milan Mrdoviqit nga shoqata e lahutareve te Beogradit Serdar Janko Vukotic.

Burimi: RTS dhe  Trupi koordinues