Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
27. korrik 2017.

MIHAJLOVIQ: SA MË PARË TË VENDOSET SOS TELEFONI NACIONAL

Bujanoc – Nënkryetarja e qeverisë dhe kryetarja e Trupit Koordinues për Barazi Gjinore, Zoran Mihajloviq, ka deklaruar se për qëllim të parandalimit të dhunës ndaj grave, sa më parë duhet të vendoset SOS telefoni nacional dhe butonat për panic në qendrat për punë sociale.

26. korrik 2017.

PËR NJË VIT E GJYSMË RRETH 300 THIRRJE NË SOS TELEFONIN NË VRAJË

Vrajë – Në implementimin e Ligjit të rim bi Ndalimin e dhunës në familje, situatë kritike është kur pas largimit të dhunuesit nga shtëpia apo banesa, ai kthehet në të njejtën hapësirë.

26. korrik 2017.

NË VAZHDË ËSHTË PARAQITJA PËR NË GARËN E USHQIMIT MË TË MIRË TË PREZENTUAR NË JUGUN E SERBISË

Medvegjë – Në kuadër të manifestimit “Vera e Bojnikut 2017”, do të organizohet gara për ushqimin më të mirë të prezentuar më karakteristik për jugun e Serbisë, me emrin “Specialitetet e harruara të kuzhinës jugore”.

25. korrik 2017.

“BIOMEGA” ZOTËRON TREGUN E MAQEDONISË

Bujanoc – Industria e Metalit AD Megal nga Bujanoci ka paralajmruar fillimin e prodhimit të kaldove për nxemje në pelet “Biomega”, e cila do të ketë efikasitet energjetik prej 90 përqind dhe do të mund të nxej hapësirën prej 350 metra katror.

25. korrik 2017.

SËSHPEJTI UNIONI I BIZNESEVE LOKALE NË BUJANOC

Bujanoc – Në bashkëpunim me kryetarin e komunës së Bujanocit dhe përmes angazhimit të kabinetit të tij, do të formohet Unioni i Bizneseve Lokale në nivel komunal, shkruan portali “Luginapress”.

25. korrik 2017.

FTESË PËR DORËZIMIN E PROPOZIM PROJEKTEVE NË KUADËR TË PROGRAMIT PËR PËRKRAHJEN E SHOQËRISË CIVILE DHE MEDIAVE NË FUSHËN E INTEGRIMEVE EUROPIANE

Beograd – Shkolla e Hapur e Beogradit (BOSH) shpallë Ftesë të re për dorëzimin e propozim projekteve në kuadër të Programit përkrahës për shoqëritë civile dhe mediat në fushën e integrimeve europiane.

24. korrik 2017.

KAMPI I BASKETBOLLIT PËR VAJZAT DHE DJEMT E KB “PLAY 017”

Bujanoc – Klubi Basketbollistik “Play 017” nga Bujanoci dhe KB “Panteri” nga Vraja për herë të parë në këtë vit organizojnë kampin prej 24 deri 31 korrik, në hotelin “Banjica” në Soko Banjë.

24. korrik 2017.

RUSIA ORGANIZON – BIKOVIQ KA PËRKRAHUR – ARRIN NDIHMA PËR JUGUN E SERBISË

Medvegjë – Misioni Humanitar Rus në Rusi ka organizuar mbledhjen e mjeteve për blerjen dhe pajisimin e automjetit sanitar për Shtëpinë e Shëndetit në Medvegjë. Aksionin e ka përkrahur ylli i ri i filmit serb dhe rus, aktori Millosh Bikoviq.

24. korrik 2017.

43 MILIONË PËR PUNIMET NË SHTËPINË E SHËNDETIT NË MEDVEGJËS

Medvegjë – Zyra për Investime Publike e Qeverisë së Republikës së Serbisë ka miratuar projektin e rekonstruktuimit të Shtëpisë së Shëndetit në Medvegjë, tha drejtori i këtij institucioni, dr Dragan Angjelkoviq.

21. korrik 2017.

BUJANOCI DHE MEDVEGJA NË MESIN E DHJETË KOMUNAVE TËRHEQËSE PËR INVESTITORËT

Bujanoc, Medvegjë – Në bazë të 1.160 të dhënave rreth resurseve dhe potencialeve të vetqeverisjeve lokale, komuna e Bujanocit zë vendin e pestë, ndërsa komuna e Medvegjës vendin e gjashtë në fushën e konkurencës për investitorët potencial, në mesin e 34 vetqeverisjeve lokale në hapësirat e Serbisë jugore dhe jugperendimore në të cilat implementohen projektet e programit të Progresit Europian.

«Претходна страна   Следећа страна»