Arkiva e lajmeve
                   

AUTOMJET I AMBULANCËS PËR MEDVEGJËN

28. korrik 2017.

Medvegjë – Ambasadori i Rusisë Aleksandar çepurin djen në Shtëpinë e Shëndetit në Medvegjë dorëzoi automjetin i cili është dhuruar nga Misioni Humanitar Rus në Nish.

Ambasadori Çepurin theksoi se shkëmbimi humanitar gjithnjë ka qenë present dhe rikujtoi se para rreth 100 viteve, 400 mjekë rus gjatë Luftrave Ballkanike kanë ardhur vullnetarisht në këto vende.

Çepurin ka theksuar se ka përshtypje se Medvegja është vend i mrekullueshëm.

„Me knaqësi kemi udhëtuar kështu, keni male dhe pyje të bukura“, tha Çepurin.

Kryetari i komunës së Medvegjës Nebojsha Arsiq ka mundur të thotë se vetura e ambulancës mund të përdoret edhe për ndihmë të serbëve të cilët jetojnë nga ana tjetër e vijës administrative, përkatësisht në Kosovë dhe Metohi.

Me nder të mysafirit shquar, në qendër të Medvegjës është organizuar program kulturoro-artistik.

Burimi: RTS, FoNet dhe Trupi Koordinues