Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
27. korrik 2015.

DEBATE ON THE RISKS OF MIGRANTS FROM TRAFFICKING IN HUMAN BEINGS

Vranje, Presevo, Bujanovac – The Human Rights Committee Office in Vranje held in Presevo a debate on the "Risks of Migrants from Trafficking in Human Beings on their Way to the European Union, with Emphasis on the Situation in South Serbia".

27. korrik 2015.

WE NEED ASSISTANCE WITH MIGRANTS

Presevo – The Minister for Labour, Employment, Veteran and Social Affairs Aleksandar Vulin said yesterday in Presevo that the state spent about 15,000 euros per day for the reception of migrants, and that the figure would only increase, so that Serbia needed assistance from the international community.

24. korrik 2015.

„GJENERATAT E REJA TË TË RINJËVE NË SFIDAT E REJA”

Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë - Iniciativa Akademike “Forum 10“, me ndihmën e Fondit të Shoqërisë së Hapur në Serbi, shpallë ftesë për pjesëmarrje për pjesëtarët të nacionalitetit pakicë shqiptar dhe boshnjak në projektin „Gjeneratat e reja të të rinjëve në sfidat e reja – liderët e pakicave nga Sanxhaku dhe jugu i Serbisë“.

24. korrik 2015.

QENDRA ROME NDIHMON NËNAT DHE FËMIJËT E EMIGRANTËVE

Vrajë – Qendra Rome për Demokraci në Vrajë sot ka hapur pikë për mbledhjen e ndihmave për nënat dhe fëmijët e emigrantëve të cilët përkohëshisht ndodhen në Preshevë dhe Bujanoc.

24. korrik 2015.

TRAJNIM NË UEB DIZAJN PËR GRATË

Vrajë, Bujanoc, Preshevë – Tri dhjetë gra nga Vraja, Bujanoci, Presheva, Novi Pazari, Sjenica, Tutini dhe Rashka kanë filluar trajnimin për përpilimin dhe mirëmbajtjen e ueb faqeve, gjë që do t’iu mundësojë që më lehtë të gjejnë punë apo të fillojnë bizneset e tyre.

24. korrik 2015.

KANË FILLUAR PARAQITJET PËR “MARTESA NËN GEJZER”

Mevegjë  -  Në kuadër të manifestimit turistik “Netët e gejzerës”, edhe këtë vit do të organizohen martesat grupore nën gejzer.

21. korrik 2015.

NDIHMË PROFESIONALE NGA ODA EKONOMIKE E SERBISË (PKS) PËR FITIMIN E SUBVENSIONEVE NË KOMUNAT PRESHEVË, BUJANOC DHE MEDVEGJË

Ekipi profesional i Odës Ekonomike të Serbisë përgadit sipërmarrjet e vogla dhe të mesme, sipërmarrësit dhe kooperativat bujqësore për paraqitjen në konkurs për subvensionimin e shoqërive ekonomike në pronësi private në komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.

21. korrik 2015.

KAMPI VEROR I KRYQIT TË KUQ PREJ 21 DERI 30 KORRIK

Gaxhin Han – Kryqi Kuq i Gaxhin Hanit në periudhën prej 21 deri më 30 korrik, do të organizoj kampin tradicional veror të Kryqit të Kuq të emëruar  “E vërteta para së gjithash – Gaxhin Han 2015“. Kampi këtë vit organizohet për 21 herë.

21. korrik 2015.

11 RASTE TË ZJARRIT NË RRETHIN E JABLLANICËS

Në ditët e vikendit në territorin e Rrethit të Jabllanicës janë evidentuar 11 raste të zjarrit në hapësirën e hapur. Më së shumti punë kanë pasur zjarrëfikësit nga Lebani, të cilët kanë shuar zjarrin të cilin e kishte kapluar në dy hektar në vendin e bimëve të ulëta në fshatin Svinjarnic në Leban.

21. korrik 2015.

SËSHPEJTI FILLON MBLEDHJA E NDIHMAVE PËR EMIGRANTËT NË PRESHEVË

Këshilli për të Drejtat e Njeriut në Vrajë dhe SOS telefoni i Vrajës, sëshpejti do të fillojnë aksionin e mbledhjes së ndihmave humanitare për gratë dhe fëmijët e emigrantëve të cilët përkohësisht gjendet në Qendrën për Pranim të Emigrantëve në Preshevë.

«Претходна страна   Следећа страна»