Arkiva e lajmeve
                   

11 RASTE TË ZJARRIT NË RRETHIN E JABLLANICËS

21. korrik 2015.

Në ditët e vikendit në territorin e Rrethit të Jabllanicës janë evidentuar 11 raste të zjarrit në hapësirën e hapur.

Më së shumti punë kanë pasur zjarrëfikësit nga Lebani, të cilët kanë shuar zjarrin të cilin e kishte kapluar në dy hektar në vendin e bimëve të ulëta në fshatin Svinjarnic në Leban.

„Ka pasur zjarre pothuajse në të gjitha komunat e rrethit të Jabllanicës, mirëpo për fat të mirë ato zjarre kanë qenë të intesitetit të ulët. Apelojmë tek prodhuesit bujqësor që të mos i djegin kashtën në arat e tyre, ndërsa ata dhe të gjithë qytetarët tjerë i paralajmrojnë që të kenë kujdes në sjelljet e tyre dhe t`i largohen secilës situatë e cila në këto ditë të nxehta do të mund të sjellte deri tek shpërthimi i zjarrit“, ka thënë zëdhënsi i Administratës Policore në Leskoc, Boban Zdravkoviq.

“Vlera e dëmit material në 11 zjarret e evidentuara në këtë vikend do të jetë me kohë e vertetuar”, ka deklaruar Zdravkoviq.

Burimi: OK Radio, Blic