Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
21. korrik 2015.

FTESË PËR SHPREHJE TË INTERESIMIT PËR HARTIMIN E VERZIONIT DIGJITAL TË FJALORIT PËR FËMIJË

Komesarja e lartë për çështje të pakicave nacionale (KLPN) Organizatës për bashkëpunim dhe siguri evropiane (OSBE) ka kontraktuar përpilimin e fjalorit për të rriturit  e shkollës fillore  sërbisht-shqip dhe shqip-serbisht.ације за европску безбедност и сарадњу...

20. korrik 2015.

STANKOVIQ: PËR QENDRËN E PRANIMIT NË PRESHEVË 15.000 EURO NË DITË

Beograd – Kryetari i Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Zoran Stankoviq, ka thënë se shteti për funskionimin e Qendrës për Pranim të Emigrantëve në Preshevë ndanë çdo ditë 15.000 euro...

20. korrik 2015.

NORMALIZIMI I KOMUNIKACIONIT HEKURUDHOR NË LINJËN NISH - PRESHEVË

Preshevë – Linja në komunikacionin hekurudhor Nish – Preshevë është normalizuar pas përmbysjes së njënit vagon të trenit transportues, në fshatin Guverevac në afërsi të Leskocit.

20. korrik 2015.

KUPONAT SJELLIN PËRFITIME

Banja e Sijarinës – Spitali specialistik për rehabilitim “Gejzer”, në Banjë të Sjarinës në Medvegjë, ka fituar 3.000 kupona, ka thënë drejtori i këtij institucioni Millorad Shteroviq.

20. korrik 2015.

ALLEKSANDAR VULI: “FËMIJA I CILI RREGULLISHT NUK SHKON NË SHKOLLË DO TA HUMB TË DREJTËN PËR SHTESA TË FËMIJËVE”

Ndryshimet në Ligjit për Mbështetje Finansiare priten deri në fund të vitit. Përveç gjendjes pronësore, kriter për ndihmë është edhe prezenca e rregulltë gjatë shkollimit. Fëmija i cili nuk është rregullisht në shkollë dhe mungon në mësim pa arsyetim të duhur do të humb të drejtën për shtesat e fëmije.

17. korrik 2015.

URIMI PËR FESTËN E FITËR BAJRAMIT - 17.07.2015.

Zoran Stankoviq, kryetar i Trupit Koordinues për komuat Preshevë, Bujanoc dhe Medhegjë, me rastin e Festës së Fitër Bajramit të gjithëve banorëve të komunave Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë...

17. korrik 2015.

NEBOJSHA ARSIQ, KRYETAR I ORGANIT TË PËRKOHSHËM TË KOMUNËS SË MEDVEGJËS: SITUATA POLITIKE PO STABILIZOHET

Medvegjë – “Përpjekjet tona janë të drejtuara kah stabilizimi politik dhe ekonomik i komunës dhe mendoj që rezultatet tona shihen“, ka deklararuar kryetari i organit të përkohshëm pesëanëtarësh të komunës së Medvegjës, Nebojsha Arsiq, i cili me profesion është specialist i mjekësisë interne dhe magjistër i kardiologjisë.

17. korrik 2015.

KËSHILI PËR TË DREJTAT E NJERIUT: NUK KA DISKRIMINIM TË EMIGRANTËVE

Preshevë – Zyra e Këshillit për të Drejtatat e Njeriut në Vrajë, përgjatë vikendit në territorin e Preshevës dhe Bujanocit ka kryer monitorimin e gjendjes së personave të dëbuar.

16. korrik 2015.

ËSHTË E NEVOJSHME POLITIKË MË E PËRGJEGJSHME E UE-SË NDAJ EMIGRANTËVE

Preshevë / Bujanoc – Kryetari i Qeverisë së Republikës së Serbisë, Alleksandar Vuçiq, dje në Preshevë ka vlerësuar se zgjidhja për problemin e fluksit të emigrantëve nuk mund të gjendet në mure, por në politikën e përbashkët të UE-së dhe vendeve transite.

15. korrik 2015.

„EDU KARAVAN 2“

Preshevë, Bujanoc – Shoqata “Çelësi i gjelbërt“, nga Nishi, realizon projektit „Edu karavan 2“, i cili është dedikuar fëmijëve të prodhuesve të duhanit nga komuna e Preshevës dhe Bujanocit. Projektin e finanson kompania „Filip Morris“, sepse dëshiron që të investoj në mjediset në të cilat jetojnë dhe punëojnë prodhuesit e vet të duhanit.

«Претходна страна   Следећа страна»