Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
16. dhjetor 2013.

MINISTRI I DREJTËSISË PER RRJETIN E RI TE GJYKATAVE NE SRBINË JUGORE

“Kërkesat e Shqipatarëve nga Sërbija jugore lidhur me rrjetin e gjykatave apsolutisht nuk janë racionale dhe reale” ka thënë Ministri i drejtësis Nikola Sellakovq. Ai theksoi se këto probleme duhet te zgjidhen me dialog, dhe jo me nënçmime dhe me dalje nga bisedime, sepse problemi pastaj do të thellohet.

16. dhjetor 2013.

PUNËTORIA MBI BAZAT E UNIONIT EUROPIAN PËR PRAKTIKANTËT

Zyra për të drejtat e njeriut dhe pakicave ka organizuar punëtori me titullin “Bazat e eurointegrimeve” në info qendrën e EU-së, në hapsirat e Shtëpisë për të rinjë. Qendra e informimit e Unionit Europian është vendi në të cilin qytetarët mund të fitojn njohuri rreth Unionit Europian, institucioneve të saj dhe mardhënieve në mes  të EU-së dhe Sërbis.

13. dhjetor 2013.

AKSION KUNDËR PËRDORIMIT TË MJETEVE PIROTEKNIKE NË KOMUNËN E BUJANOCIT

Shtëpia e kulturës në Bujanoc fillon fushatën sensibilizuese njëjavore kundër përdorimit të mjeteve piroteknike.

13. dhjetor 2013.

QYTETARËT DËSHIROJNË INFRASTRUKTUR LOKALE MË TË MIRË

Vranjë- Më shumë se gjysma e qytetarëve të rrethit të Pçinës mendojn se bujqësia është bazë për zhvillimin ekonomik të këtij rajoni, dhe është e nevojshme që të ndahen më shumë mjete nga buxheti për ti ndihmuar bujqit, tregon hulumtimi që është bër nga Qendra për zgjedhje të lira dhe demokratizim (CESID), me mbështetjen financiare të Bashkimit Evropian dhe Qeveris Zvicrane nëpërmjet programit EU PROGRES

12. dhjetor 2013.

“FRUITS & BERRIES” LIGJËRATË DHE KONKURS PËR BUJQIT E BUJANOCIT

Përfaqësuesit e programit danez “Fruits and Berries” sot në Bujanoc kanë mbajtur një takim njoftues me bujqit e kësaj komune. Hapet konkurs për përfitimin e mjeteve mekanike.

11. dhjetor 2013.

DITA NDËRKOMBËTARE PËR TË DREJTAT E NJERIUT NË VRANJË

Vranjë - Me një varg aktivitetesh dje në Vranjë është shënuar 10. Dhjetori dita Ndërkombëtare për të drejtat e njeriut në kuadër të fushtës “Mi – Tu”. Ky aktivitet ka pasur për qëllim vendosjen e tvolinave informuese me informatat për mënyrën se si qytetarët mund të ushtërojn të drejtat e tyre, dhe e gjithë kjo ka filluar me një konferenc për media në Qendrën për zhvillimin e shërbimeve lokale dhe  mirëqenie sociale.

11. dhjetor 2013.

BUJANOC: PREZANTOHET KODEKSI I GAZETARËVE TË SERBISË

Në zyrat e OSBE-së në Bujanoc është prezantuar dhe diskutuar Kodeksi i Gazetarëve të Serbisë, të përkthyer në gjuhën shqipe dhe rome. Të pranishëm në këtë diskutim ishin përfaqësuesit e TV “Presheva”, TV “Spektri”, RTV “Aldi”, RTV “Bujanoci” dhe Portali i Pavarur Informativ Titulli si dhe gazetar nga gazeta Blic e Beogradit.

10. dhjetor 2013.

NJOFTIM PËR MEDIA - 10.12.2013.

Kryetari i Trupit koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Zoran Stankoviq ka qëndruar sot në Klenikë me puntorët e “Gumoplastikës” nga Bujanoci dhe me atë rast është biseduar për planin e periudhës së ardhëshme për problemet e ndërprerjes së mardhënjës punës.

9. dhjetor 2013.

STANKOVIQ: REGJISTRIMI I RI NË JUG VITIN E ARDHËSHËM

Realisht është që regjistrimi i ri në komunat Preshev, Bujanoc dhe Medvegjë të jetë vitin e ardhëshëm, ka thënë kryetari i Trupit koordinues për tri komunat Zoran Stankoviq. Përshkak që në buxhet vitin e ardhëshëm nuk janë paraparë mjete për regjistrim...

6. dhjetor 2013.

PROJEKTI “ZHVILLIMI I SEKTORIT PRIVAT NË JUG DHE JUGPERENDIM TË SËRBISË”

Ministri i zhvillimit regjional dhe vetëqeverisjes lokale Igor Miroviq me ambasadorin e SHBA në Sërbi Majkëll Kirbin, u.d. drejtori Agjencionit nacional për zhvillim regjional (ANZHR) Millosh Ignjatoviq dhe kryetarin e qytetit të Leskovcit Goran Cvetkoviq sot kanë folur në promovimin e Projektit “ Zhvillimi i sektorit privat në jug dhe jugperendim të Sërbisë”.

«Претходна страна   Следећа страна»