Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
22. tetor 2013.

NË VENDKALIMET TË SERBISË JUGORE PA TAKSA PËR VETURAT

Kryetari i Partisë Demokratike të Unionit të Shqiptarëve Rahmi Zulfiu deklaroi dje se nga mesnata në kalimet drejt Kosovës dhe Metohisë në komunat e Preshevës dhe Bujanocit në anën e Kosovës dhe Metohisë nuk paguhen taksat për sigurimin e veturave të udhëtarëve, që do të jenë 20 euro për një javë.

21. tetor 2013.

TRIBUNË PËR PROBLEMET E PAKICAVE

Vranjë – Tribuna seriale për problemat e pakicave në jug të Sërbisë fillon më 21.tetor në Bujanoc dhe Preshevë, në kuadër të fushatës publike “Ne – Aty” e cila i është dedikuar në zhvillim e vedisimit të qytetarve në kuptim pët rrespektimin e të drejtave të pakicave.

18. tetor 2013.

SHQIPTARË E SERBË NË AKSION PËR RUAJTJEN E AMBIENTIT

Nxënësit e shkollës së mesme “Sezai Surroi” dhe “Sveti Sava” nga Bujanoci, në qendrën e qytetit sot zhvilluan aksionin për vetëdijesimin  e qytetarëve për ruajtur ambientin jetësor.

17. tetor 2013.

SHKOLLA E GJUHËS SERBE

Shërbimi i Trupit Koordinues edhe këtë vitë organizon Shkollën e gjuhës serbe pa pagesë në komunën e Bujanocit dhe Preshevës. Të gjithë kandidatët të cilët kanë aplikuar do të i nënshtrohen testimit fillestar në baza të cilit do të vlersohet niveli i njohjes së gjuhës serbe dhe do të formohen grupet.

17. tetor 2013.

JANË SHKATËRRUAR 1600 COPA TË MUNICIONIT

Beograd-Organizata e Norvegjis ndihma e popullit ka përfunduar deminimin dhe pastrimin e monicioneve thërrmuese në komunën e Bujanovcit,ku është pastruar hapsira më shumë se 825.000 m2, ku janë gjetur dhe shkatërruar 93 copë e municioneve thërmuese dhe 7 artileri të tjera të pa shpërthyera.

17. tetor 2013.

PRAKTIKANTËT E PËRZGJEDHUR NË KONKURSIN E HAPUR NË KOMUNËS SË BUJANOCIT SOT KANË NËNSHKRUAR KONTRATAT ME PUNËDHËNËSIT.

Një ditë gëzimi për 33 praktikantët e komunës së Bujanocit, një numër prej të cilëve me vite kishte pritur fillimin e punës.

16. tetor 2013.

URIMET ME RASTIN E KURBAN BAJRAMIT

Të nderuar, Në emrin e Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës Sërbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, dhe në emrin tim personal, me rastin e festës së Kurban-Bajramit, të gjithë besimtarve musliman i  dërgoj urimet më të sinqerta duke ju dëshiruar...

16. tetor 2013.

ËSHTË MBAJTUR MODULI I PROGRAMIT TRAJNIMIT PËR TREJNERËT NGA JUGU I SËRBIS DHE SANXHAKUT

Iniciativa qytetare me mbeshtetje agjencis Amerikane për zhvillim ndërkombëtar (USAID),Organizatës për siguri dhe bashkpunim Evriopian(OSBE) dhe Fondacioni Karitas Luksemburg,kanë organizuar prej 7 deri më 9 tetor 2013 trajnim për trajnerët për të punuar me të rinjtë në jug të Serbisë dhe në Sanxhak.

15. tetor 2013.

NDIHMË TË RINJËVE NË VETËPUNSIM

Vranjë – Qëllimi i nismës së aksionit „ Sipërmarrja për regjionin e ri“ është frenur papunësueshmëria dhe papunsia e cila gjithë e më shumë i shtypë të rinjtë dhe njerzit e arsimuar në Vranjë dhe në rrethin e Pçinjës.

«Претходна страна   Следећа страна»