Arkiva e lajmeve
                   

SËRBI DHE SHQIPËTARI NDËRTUAR FABRIKË TË UJIT

18. janar 2012.

Bujanoc  - Isuf Fetahu nga Bujanoci dhe Momçilo Janjiq nga fshati Lilanc, prej shumë viteve miqësi, kanë nisur një punë të përbashkët. Në fshatin të banur me Serb në Lilanc, i njohur për burime të shumta të ujit mineral, së bashku kanë ndërtuar një fabrik (prodhimtari) të parë multietnike në Sërbi „Herba“ e cila u bë fuksionale në mars të vitit 2011.

Në prodhimtarin e re në Lilancë, katër Serb i mbushin 5.500 shishe me ujë mineral prej një litre dhe gjashtë litra në orë.  Miqët shumë kohor shesin ujin në tregun i cili shtrihet prej Preshevës deri në Nish. Në rast të marrjes nga fondi për zhvillim 800.000 euro për linjën e furnizimit për mbushjen e eko-ujit, Fetahu dhe Janiqi planifikojn të punsojnë edhe 26 Shqiptar, Serb dhe Romë. Për shkak që në katër raste për kredi janë anuluar. Partnerët nga Bujanoci, përpiqn të gjejn partner strategjik nga jashtë dhe kështu të sigurohen paratë për investime.

“Shumë kohë e njoh Janiqin dhe me besim të madhe me entuziazem, pa menduar shumë, e vendosëm të fillojm një punë të përbashkët, pa marë parasysh në ato cka mendojn e flasin shqiptarët dhe serbët. Përkatësia etnike nuk ka asnjë kuptim në punë dhe ska rëndësi kush është Momçilu, Isufi apo kush do tjetër” theksoi Fetahu.

Prodhimtaria multietnike e ujit mineral “Herba” në Lilanc të Bujanocit, jo vetëm që ndihmon në zvillimin e këtij fshati por edhe në përmisimin e mardhenjeve ndërmjet Shqiptarve dhe Serbve në jug të Sërbis.