Arkiva e lajmeve
                   

BAZA "JUG" QENDËR E TRAJNIMIT PËR PAQËRUAJTËS

8. janar 2012.

Bujanoc - Baza ushtarake "Jug" afër Bujanocit, e cila është njëra nga më modernet në rajon, këtë vit duhet të bëhet një qendër rajonale e trajnimit për pjesëmarrje në misionet paqeruajtëse.

Baza zyrtarisht u hapë në nëntor të vitit 2009. Dhe ze hapsir 35 hektarë tokë me 66 objekte, nga të cilat 44 objekte të ndërtuara me shume katëshe, me sipërfaqe prej rreth 22.000 metra katrore. Sipas plani të zhvillimit të bazës "Jug", është paraparë të vazhdoj ndërtimi i objekteve dhe infrastrukturës, vendet për gjuajtje, dhe qendra të simulimit.