Arkiva e lajmeve
                   

PUNË MBI ZHVILLIMIN E VETËDIJËS EKOLOGJIKE NË PRESHEVË

23. maj 2011.

Shoqata e qytetarëve për mbrojtjen e mjedisit “Zeleni Svet” nga Presheva në kuadër të projektit “Për mjedis të qëndrueshëm ekologjik” ka organizuar ekspoyit ekologjike në hapsirat e shtëpisë së kulturës “Abdullah Krashnica” në Preshevë. Nxënësit e shkollave të mesme janë thirur që me teknikat e ndryshme të artit të mendojnë punime në temën e mjedisit jetësor të kësaj komune. Në koridorin e shtëpisë së kulturës janë ekspozuar rreth njëqind punime më tërheqëse, nga të cilët juria i ka zgjedhur tre punime më të mirë, autorëve të tyre ju janë dhënë dhurata simbolike.

Për mes punimëve të tyre nxënësit e shkollave të mesme kanë përcjellur porosi qytetarëve që është e nevojshme të bëjmë kujdes rreth ruajtjes së mjedisit dhe ekologjisë.

Pjesmarrësve të pranishëm  në projekt janë dhuruar torba nga bezi të bëra nga materiali i recikluar.

homescontents