Arkiva e lajmeve
                   

FTESE PËR MEDIA - DY VJETË PUNË TË REKONSTRUIMIT TË TRUPIT KOORDINUES

25. mars 2011.

Seanca e kryesisë së trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Sërbisë për komunat Preshevë , Bujanoc dhe Medvegjë me rastin e të cilës shënohen dy vjet që nga nënshkrimi I marëveshjes për principet e rekonstruimit të  trupit Koordinues do të mbahet të hënën , 28.03.2011 në ora 12 ( Pallati I Sërbis ,kati I IV, salla 470). Pas nënshkrimit të marëveshjes ,me shumë se dy vite ,  prapë në punën e trupit koordinues  janë përfshire edhe  përfaqësues të komunitetit shqiptarë.

Përvec kryetarit, ministrit Milan Markovic , në punën e trupit Koordinues do të marrë pjesë edhe ministri për punë të mbrendshme Ivica Dacic , shefi I misionit OSBE-se në Sërbi Dimitrios Kipreos , ambasadorja SHBA-së Meri Brus Borllik, ambasadori I Britanisë së madhe Majkell Devenport dhe shefi I delegacionit te EU-së në Sërbi Bensan Dezher. Ne seancë janë të ftuar edhe ministri i ekonomisë dhe zhvillimit regjional Nebojsha Qiriq dhe ministri i arsimit dhe shkencës Zharko Obradoviq.Ne seancen do te paraqiten rezultatet dhe planet në sferën  e arsimit, ekonomisë dhe punëve të mbrendshme.

Gazetarëve do ti mundësohet inçizimi i fillimit të seancës  së kryesisë . Pas mbarimit të seancës në ora 12 pjesëmarrësit do të japin deklarata për mediat.

Për më shumë informacione drejtohuni tek Nebojsha Andriq . Tel . 066 389 264 dhe nebojsa.andric@kt.gov.rs