Arkiva e lajmeve
                   

QEVERIA E KRAHINËS SË VOJVODINËS NDIHMON JUGUN E SËRBIS – BURSA PËR 69 BRUCOSHË

20. tetor 2011.

Novi Sad - Me të hollat e buxhetit  krahinor të Qeveris së Vojvodinës financohen 69 brucoshë të nacionalitetit serb , romë dhe shqiptar në Bujanoc, kështu është vendosur në mbledhjen e mbajtur dje në Novi Sad.

Fakulteti Ekonomik nga Subotica, si pjesë e Univerzitetit të Novi Sadit, do të hap së shpejti Paralelen në Bujanoc. Bëhet fjal për studime në sferën e marketingut, ndërsa ligjeratat do të mbahen në gjuhën serbe dhe shqipe.

Pjestarët e Qeverisë së krahinës kan ardh në përfundim që vendimi për hapjen e fakultetit në Bujanoc është i pranuar nga Univerziteti i Novi Sadit, dhe sjell stabilitet në jug të Serbis.