Arkiva e lajmeve
                   

ÇFARË ËSHTË SIGURIA NË QYTETET E JUGUT TË SERBIS

12. tetor 2011.

PEDEJANË – Analiza e sigurisë lokale në trembëdhjet komunat e rrethit të Pcinjës ka treguar se banorët e jugut të Serbisë më së shumti kan frig nga sëmundjet e varësisë dhe kërkojn zgjidhje të këtij problem, mirëpo ato e shohin të rëndësishëm edhe rrithen e sigurisë në komunikacion, zvoglimin e dhunës dhe rritjen e higjienës tek kafshët. Koordinatori i prjektit “Qytetet më të sigurt”, Svetisllav Paunoviq, ka thënë se të gjithë këto përfundime do të dërgohen në konferencën nacionale në fund të tetorit në Beograd.

Këtë projekt e ka realizuara qendra educative ndërsa e ka financuar PBILLD.

Nga program i PBILLD-it, secila komunë e rrethit të Pcinjës do të merr deri në 1  milion dinarë për realizimin e projekteve në rritjen e nivelit të sigurisë.