Arkiva e lajmeve
                   

Fillimi i ndërtimit të tubacionit të rrjetit të gazit në Leskoc

14. tetor 2011.

Ambasadori i federatës Ruse  në Serbi Aleksandër Konuzin dhe kryetari i Leskocit Sllobodan Kociq shënuan  fillimin e ndërtimit të rrjetit të shpërndarjes së gazit në Leskoc.Jugrorosgas në shtator të vitit 2010 ka filluar ndërtimin e një pjese të rrjetit të gazit  Nish -  Leskoc , rrespektivisht tubacionit të gazit MG11 Nish – Leskoc – Vraj.

Për ndërtimin e tubacionit në Leskoc  te ngrohjes qëndrore dhe projekteve tjera jan planifikuar investime rreth 225.000 euro. Në fazën e parë do të ndërtohet  rrjeti me një gjatsi prej 57 kilometra dhe do të lidhen shum konsumatorë industrial, ndërsa afati i caktuar është 2.5 muaj.

Ambasadori Konuzin dhe kryetari i Leskocit Sllobodan Kociq kan potencuar  që me ndërtimin e  plotë të rrjetit shpërndarës  të gazit do të kontribuojë në krijimin e impianteve të reja industriale dhe fabrikave të  cilët do të përshpejtojnë zhvillimin e Leskocit dhe  tërë Jugut të Serbisë.