Arkiva e lajmeve
                   

PËR TETË DITË JAN REGJISTRUAR GJASHT MILION BANORË

10. tetor 2011.

Për tetë dite nga regjistrimi i popullsisë dhe pasurisë në Serbi jan evidentuar rrethe 6 milion banorë, ka thënë dje shefi i departamentit për regjistrim   në instituin republikan për statistika Lilana Xhorxheviq. Sipas fjalëve të saj, gjithqka po ecë në rregull dhe regjistrimi po zhvillohet pa asnjë problem në të gjith teritorin e Serbisë.

Sipas të dhënave të komisionit për regjistrim , Shqiptarët e jugut të Serbisë në përgjithsi po i përmbahen vendimit për bojkot të regjistrimit të cilën e ka marr kuvendi i tri komunave – Bujanoc, Preshev, Medvegjë. Kështu që, duke e përfshir edhe të shtunen, në Bujanoc jan regjistruar gjithsej disa Shqiptar, përderisa në Preshev jan evidentuar 70 qytetar të nacionalitetit shqiptar.

Kryetari i komisionit për regjistrim në Bujanoc, Boban Pavloviq ka thënë se në këtë komun deri më tani jan regjistruar 13.866 banorë dhe 5.151 objekte banimi. Kolega i tijë në Preshevë Dragolub Filipoviq ka thënë se në komunën e Preshevës, ku më shum se 90 % jan shqiptar, deri më tani jan regjistruar 1.200 banorë, dhe 505 vendbanime (objekte). Filipoviq ka shtuar që prej 23 regjistrusve shqiptar, në regjistrim kan punuar shtatë prej tyre.