Arkiva e lajmeve
                   

ZGJEROHET VENDKALIMI KUFITAR I PRESHEVËS

19. maj 2023.

Preshevë – Beograd – Punët për përmirësimin e qasjes në komunikacion në vendkalimin kufitar Preshevë-Tabanoc dhe zgjerimin e rrugëve në anën serbe dhe maqedonase do të përfundojnë para fillimit të verës.

Rikonstruksioni i vendkalimit duhet të rezultojë në përshpejtimin e qarkullimit të automjeteve dhe uljen e vonesave në vendkalimin kufitar.

Punimet kryhen në kuadër të iniciativës "Ballkani i hapur", ndërsa rindërtimi i vendkalimit është një nga rezultatet e memorandumit të nënshkruar ndërmjet Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Qeverisë së Republikës së Serbisë, i cili përmban masat për përshpejtimin e lëvizjes së automjeteve, njerëzve dhe mallrave përtej kufirit shtetëror.

Burimi: Juzne vesti, Shërbimi i Trupit Koordinues

homescontents