Arkiva e lajmeve
                   

CEREMONI SOLEMNE ME RASTIN E DITË SË KOMUNËS SË MEDVEGJËS

19. maj 2023.

Medvegjë – Beograd – Sot mbahet ceremonia për shënimin e 20 majit – Ditës së Komunës së Medvegjës. Në këtë ditë, 79 vjet më parë, në Gajtan u formua Divizioni i Parë Serb, pas të cilit në Luftën e Dytë Botërore u çlirua Gornja Jabllanica nga pushtuesit.

Në ceremoni mori pjesë Danijela Nenadić, u.d drejtoreshë e Shërbimit të Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë me bashkëpunëtorë.

Burimi: Shërbimi i Trupit Koordinues

 

homescontents