Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
21. prill 2016.

THIRRJE PUBLIKE PËR NDARJEN E PAKOVE PËRKRAHËSE NË KUADËR TË PROJEKTIT PËR MBËSHTETJE TË FILLESTARËVE PËR NISJEN E BIZNESIT – START-UP

Projekti i përkrahjes së fillestarëve për nisjen e biznesit – Start-up e realizon Agjensioni Zhvillimore e Serbisë në bashkëpunim me agjensitë të akredituara zhvillimore rajonale.

21. prill 2016.

VERBIQ NË HAG NË TRUEZËN MBI ARSIMIMIN E PAKICAVE NACIONALE

Beograd – Në ftesë të komesares së lartë të OSBE-së për pakica nacionale Astrid Tors, ministri i arsimit, shkencës dhe zhvillimit teknologjik Sërgjan Verbiq, morri pjesë në Hag në takimin me rastin e 20 vjetorit të Rekomandimeve të Hagës mbi të drejtat e pakicave kombëtare në arsim.

20. prill 2016.

SUBVENSIONE PËR 48 NDËRMARRËSE NGA JUGLINDJA DHE JUGPERENDIMI I SERBISË

Rashkë – Ministresha pa portofol Jandranka Joksimoviq dhe ambasadori i Zvicrrës në Serbi Zhan Daniel Ruh, kanë dorëzuar dje në Rashkë kontratat mbi ndarjen e subvensioneve me shumë prej 368.000 euro për 48 ndërmarrëse nga 22 komuna e juglindjen dhe jugperendim të Serbisë.

20. prill 2016.

ËSHTË HAPUR KONKURS PËR FINANCIMIN DHE KOFINANCIMIN E PROJEKTEVE TË ORGANIZATAVE TË SHOQËRISË CIVILE

Për qëllim të inkurajimit të debateve publike lidhur me temat me UE-në dhe procesin e anëtarësimit të Republikës së Serbisë në UE, Zyra për Integrime Europiane ka shpallur konkurs për realizimin e projekteve në fushën e informimit për temat në vazhdim:

19. prill 2016.

MANOVRA NË BUJANOC

Bujanoc – Ambasadori SHBA-së në Serbi Kajll Skot dhe zëdhënësi i kryeshefit të Shtabit Gjeneral të Ushtrisë së Serbisë gjeneral-lejtnat Jovica Draganiq kanë vizituar bazën e Ushtrisë së Serbisë “Jug” dhe kanë marrë pjesë në veprimtarinë e trajnimeve të përbashkëta të pjesëtarëve të ushtrisë serbe dhe amerikane në poligonin “Borovac” dhe në fushën për qitje “Vërtogosh” në Bujanoc. 

19. prill 2016.

ZJARRET NË SPONCË DHE GAJTAN

Medvegjë – Dje pasdite në fshatin Sponcë ka shpërthyer zjarri në hapësirën e hapur. Duke faleminderuar intervenimin e dy ekipeve të zjarrëfikësve nga Medvegja dhe Leskoci, zjarri është lokalizuar dhe është vendosur nën kontroll. Rreth orës 13.40 ka shpërthyer një zjarr në fshatin Sponcë, në drejtim të Medvegjës, i cili gjithashtu është lokalizuar dhe është vendosur nën kontroll.

18. prill 2016.

NDRYSHIMI I KOMUNIKACIONIT NË PJESËN E HERUDHËS NISH-PRESHEVË

Nish, Preshevë – Prej 18 prillit, komunikacioni i realicionit hekurudhor Nish-Preshevë do të ndryshohet përshkak të punimeve në rekonstruktuimin dhe modernizimin e pjesës: Vinarc-Gjorgjevë, Vrajska Banjë-Ristovc dhe Bujanoc-Bukuroc, është theksuar në njoftimin e ndërmarrjes “Serbia Voz”.

18. prill 2016.

KONKURSI I MINISTRISË SË SHËNDETËSISË SË REPUBLIKËS SË SERBISË

Ministria e Shëndetësisë së Republikës së Serbisë ka shpallur ftesë publike për dorëzimin e propozim projekteve për realizimin e programit “Përkrahja për shoqatat dhe organizatat – inkurajimi i aktiviteteve të organizatave, këshilluese dhe shoqërive” në vitin 2016.

18. prill 2016.

NË LERAN ËSHTË MBAJTUR KOMEMORACION PËR TË RËNËT NË BOMBARDIMET E NATO-S

Preshevë – Komandanti i Ushtrisë Tokësore të Serbisë, gjeneral-lejtnat Millosav Simoviq, ka vënë kurora pranë përmendores të të rënëve në bombardimet e NATO-s, në fshatin Leran të Preshevës.

15. prill 2016.

SOCIAL IMPACT AWARD (SIA) – GARË E STUDENTËVE NË SIPËRMARRËSINË SOCIALE

Social Impact Award (SIA) është garë e ideve të studentëve të cilët dëshirojnë që të kryejnë ndryshimin social apo ekologjik në mënyrë konstruktive. Qëllimi i garës është promovimi i diturive dhe praktikave të sipërmarrësisë shoqërore në mës studentëve. Sipërmarrësia shoqërore është aksion kreativ i sipërmarrësve dhe i fokusuar në problemin shoqërore apo ekonomik.

«Претходна страна   Следећа страна»