Arkiva e lajmeve
                   

STIPENDISTËT VIZITË NË TRUPIN KOORDINUES

22. dhjetor 2011.

Njëmbëdhjet stipendist, student të Univerzitetit të Novi Sadit, të mërkurën më 21. dhjetor kan vizituar trupin Koordinues.

Nga viti 2011, trupi Koordinues realizon programin për dhënjën e bursave nxënësve të rinj nga komuna e Preshevës dhe Bujanocit në mënyr që të mund të vazhdojn studimet  në ambient multietnik siq është Novi Sadi.Stipendistët, të cilët jan grupa e par e këtij program, kan biseduar me drejtoreshën e trupit Koordinues Danijella Nenadiq rreth eksperiencave të cilët i kan arritur deri më tani në Novi Sad.Të gjith kan arritur të i përshtatën rrethit të ri edhe qka është më e rëndësishme,të njoftojn numër të shumt të njerzve të rinj dhe të tregojn rezultate të mira përgjat këtij tremujori të studimeve.Studentët shqiptar kan arritur të mësojn dhe të komunikojn më mir në gjuhë sërbe, gjë që i lehtson atyre komunikimin me kolegët e tyre, e poashtu edhe përcjelljen e ligjeratave dhe nënshtrimin në kollokfiume dhe provime.

Studentët e Univerzitetit të Novi Sadit i pret sfida e rradhës, duke marr parasysh se në të ardhmen e afërt ata do të i nënshtrohen provimeve. Drejtoresha e trupit Koordinues ia rikujtoi atyre që pa punë të pandalshme nuk ka rezultate prandaj edhe i uroj shum fat në provimet e radhës.

Trupi Koordinues do të vazhdoj që për vitin 2012 të siguroj numër edhe më të madh të stipendistve për të rinjët e Bujanocit dhe Preshevës, të interesuar për të studjuar në fakultet e Novi Sadit.