Arkiva e lajmeve
                   

KONKURSI LETRAT PËR TË RINJËT “MË TREGO RRETH VENDIT TËND…”

26. maj 2021.

Bujanoc - Preshevë - Beograd – Iniciativa Qytetare shpall konkurs letrar për një tregim të shkurtër "Më trego për vendin tënd…" i cili do të shkruhet nga të rinjtë rreth Vrajës, Lebanit, Bujanocës dhe Preshevës. Në një formë të shkurtër deri në 500 fjalë, banorët e këtyre vendeve duhet të thonë se çfarë e bën të veçantë vendin ku ata jetojnë, çfarë duhet të dijë një i huaj për atë qytetin ose komunën, si dhe se çfarë mund të bëjnë banorët që jetën ta bëjnë më të mirë në vendin e tyre.

Të rinjtë e moshës 16 deri 30 vjeç kanë të drejtë të marrin pjesë dhe mund të marrin pjesë në konkurs me një tregim. Një total prej 12 shkrimtarëve të rinj do të shpërblehen - çmimet e para, të dyta dhe të treta do të jepen në të gjitha katër komunat ose qytet.

Vendimi për tregimet e dhëna do të merret nga një juri prej tre anëtarësh e përbërë nga: Milena Bogavac, dramaturge, Jelica Kiso, poete dhe mësuese e edukimit qytetar dhe Dragoslava Barzut, shkrimtare dhe aktiviste.

Punimet më krijuese do të marrin çmime interesante dhe të vlefshme - për vendet e para, të rinjtë do të shpërblehen me kompjutera tablet, i dyti me altoparlantë Bluetooth dhe i treti me kufje. Një çmim special do të jetë një kupon për blerjen e librave në libraritë e Lagunës.

Ky konkurs është pjesë e projektit Amplifikimi i Zërave Lokalë për Zhvillim të Barabartë (ALVED) i financuar nga Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar dhe i implementuar Peaceful Change initiative  и People in Need në partneritet me Iniciativat Qytetare, PEN - Rrjeti i Pedagogëve të Peer dhe OJQ Aktiv.

Konkursi është i hapur deri më 10 qershor dhe të gjithë të interesuarit mund të dërgojnë punimet e tyre jo më vonë se mesnata e asaj dite duke aplikuar në faqen e internetit të Nismave Qytetare.

Burimi: Iniciativa Qytetare dhe Trupi Koordinues