Arkiva e lajmeve
                   

SHTËPIA E SOLIDARITETIT NË PARK: "MERRNI AQ SA KENI NEVOJË DHE SILLNI ÇFARË TË MUNDENI"

26. maj 2021.

Bujanoc - Beograd - Në parkun e qytetit në Bujanoc, me mbështetjen e Nismave Qytetare dhe bashkëpunimin me të rinjtë, u themelua "Shtëpia e Solidaritetit", një vend ku njerëzit në nevojë mund të marrin ushqim.

Motoja "Merrni aq sa keni nevojë dhe sillni çfarë të mundeni" duhet të jetë një ftesë për bashkëqytetarët tanë, si dhe një përshkrim i kuptimit të veprimtarisë sonë. Dua të falënderoj qytetarët tanë që e mbështetën aktivitetin dhe e mbushën shtëpinë me ushqim, "tha Tuba Avdiji, koordinator i organizatës për Bujanoc dhe Preshevë.

"Kur ndihmojmë të tjerët, kjo na bën të lumtur," tha Bogdan Matic, një nga aktivistët, duke u bërë thirrje të gjithë bashkëqytetarëve të kontribuojnë sa më shumë që të munden. "Me organizimin e Nismës Qytetare, ne vendosëm të krijojmë një Shtëpi të Solidaritetit në qytetin tonë, ku do t'u lëmë ushqime çdo ditë njerëzve që, për fat të keq, nuk janë në një gjendje financiare për t'i përballuar ato." Kur ndihmon të tjerët, kjo të bën të lumtur. Njerëzimi dhe lumturia janë dy gjëra të lidhura. "Kur të shihni një buzëqeshje në fytyrën e personit që po ndihmoni, dijeni se keni bërë një vepër të mirë dhe krenohuni me veten tuaj," shtoi Matiq.

Organizatorët ftojnë bashkëqytetarët e tyre të lënë çdo ditë sende ushqimore në shtëpi, në parkun e qytetit, sepse, siç thonë ata, e vogla jonë do të thotë shumë për dikë.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues