Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
26. dhjetor 2016.

ËSHTË MIRATUAR PROGRAMI I BASHKËPUNIMIT NDËRKUFITAR SERBI - MAQEDONI

Beograd – Komisioni Europian (KE) ka miratuar sot Programin e ri të bashkëpunimit ndërkufitar Serbi-Maqedoni, financimi i të cilit është me vlerë prej 3,5 milionë euro, të siguruara përmes fondit të qasur të UE-së (Fondit IPA) për periudhën 2016-2020, ndërsa programin e bashkëfinancojnë vendet anëtare.

23. dhjetor 2016.

PROGRAMI I UNDP-IS NË SERBI DHE QEVERIA E JAPONISË NDIHMOJNË PRESHEVËN QË TË AVANSOHET NË SHËRBIMET E UJËSJELLSIT DHE ATO KOMUNALE

Preshevë – Përfaqësuesit e Ambasadës së Japonisë dhe Programit të UNDP-is në Serbi i kanë dorëzuar kryetarit të komunës së Preshevës, Shqiprim Arifit dokumentacionin teknik i cili do të mundësoj qytetarëve të këtyre komunave përmirësimin e ujësjellsit dhe shërbimeve kualitative komunale.

23. dhjetor 2016.

NË BANJËN E BUJANOCIT ME KUPONA TË MINISTRISË

Bujanoc – Spitali Specialistik për Rehabilitim në Banjë të Bujanocit do t`i përgjigjen ftesës publike të Ministrisë së Tregëtisë, Turizmit dhe Telekomunikacionit dhe do të përaqiten për realizimin e listës së ndarjes së kuponave për inkurajimin e zhvillimit të turizimit vendor, ka thënë dr Stojança Sasaov, drejtori i kësaj banje shëruese.

22. dhjetor 2016.

MARKO ÇADEZH ME SIPËRMARRËSIT NË BUJANOC

Bujanoc – Kryetari i Odës Ekonomike të Serbisë Marko Çadezh është takuar në Bujanoc me përfaqësuesit e vetqeverisjeve lokale dhe kompanitë nga Bujanoci dhe Presheva, ku ka biseduar me ata rreth planeve prodhuese dhe eksportuese, si dhe për shërbimet dhe përkrahjen e Odës Ekonomike për zhvillimin ekonomik të jugut të Serbisë.

22. dhjetor 2016.

SHESHI DHE FONTANA E RE NË QENDËR TË MEDVEGJËS

Medvegjë – Në kuadër të renovimit dhe rekonstruktuimit të qendrës së Medvegjës, rregullohet edhe sheshi pranë Shtëpisë së Kulturës të cilin do ta zbukuroj edhe fontana. Kryetari i komunës Nebojsha Arsiq, ka thënë se nuk ndryshohen pllakat pranë sheshit, të cilat janë të vjetra, ndërsa fontana e vjetër do të zëvendësohet me të fontanën e re.

22. dhjetor 2016.

KOMUNA E BUJANOCIT BLEN KONTEJNER DHE KAMIONIN PËR PASTRIM

Bujanoc – Vetqeverisja lokale në Bujanoc do t`i kushtoj më shumë rëndësi krijimit të kushteve për rregullimin komunal dhe pastrimin e qytetit, ka paralajmruar kryetari i komunës së Bujanocit, Shaip Kamberi.

22. dhjetor 2016.

NË MEDVEGJË ËSHTË THEMELUAR SHOQATA “ZEMËR PËR FËMIJË”

Medvegjë – Në Medvegjë është mbajtur mbledhja në lidhje me themelimin e shoqatës “Zemër për fëmijë”. Shoqata është themeluar për qëllim të avansimit të pozitës së gruas dhe të rinëve me pengesa në zhvillimin fizik dhe intelektual, si edhe ofrimin e përkrahjes profesionale të fëmijëve dhe anëtarëve të familjes.

19. dhjetor 2016.

PËR KOMUNAT TË CILAT JANË PREKUR NGA KRIZA EMIGRANTËVE – 5,4 MILION EURO

Preshevë – Ministri për Punë, Punësim dhe për Çështje Veterane dhe Sociale, Aleksandër Vulin dhe kryetarët e 14 qyteteve dhe komunave të prekura nga kriza e emigrantëve, kanë nënshkruar në Preshevë Marrëveshjen për Bashkëpunim.

19. dhjetor 2016.

FILLON KONKURSI PËR PUNIMIN MË TË MIRË MEDIAL RRETH NDIKIMIT TË EUROINTEGRIMEVE NË JETËN E BANORËVE NË JUGLIDNJE DHE JUGPERENDIM TË SERBISË

Beograd – Programi Zhvillimor i Progresit Europian, në bashkëpunim me Delegacionin e UE-së në Republikën e Serbisë dhe Zyrës për Integrime Europiane të Qeverisë së Republikës së Serbisë, ka shpallur konkursin për raportin më të mirë medial të mediave lokale dhe rajonale në temën e integrimeve europiane dhe ndikimin në jetën e përditshme tek qytetarët në juglindje dhe jugperendim të vendit.

19. dhjetor 2016.

KOMUNA FINANCON PRAKTIKËN FINACIARE PËR 64 PERSONA

Bujanoc – Vetqeverisja multietnike lokale në Bujanoc, nga mjetet buxhetore me vlerë prej 3,3 milionë do të financoj praksën profesionale për 64 të rinjët me arsimit të lartë profesional dhe fakultet.

«Претходна страна   Следећа страна»